Recept Rychlé brownies

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé brownies

Postup

V kastrolku rozpustte máslo,cokoládu a cukr. Odstavte z tepla, do toho zaslehejte postupne vejce a pridejte mouku a orechy.
Testo nalejte do vymazané formy a pecte v troube vyhráté na 175 st. C asi 25 minut. Nechte vychladit a nakrájejte na ctverce (asi 16 ks).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 27.05.07 vloženo
  • 13627x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 225 g cukru
  • 150 g másla
  • 75 g tmavé cokolády, nalámané na malé kousky
  • 3 vejce
  • 125 g mouky
  • 50 g jader vlasských orechu, hrube sekaných

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé brownies

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
dabmv
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

jo a pokud chces uchovat cerstve orechy, tak je to taky moc dobre a funkcni v medu. doporucuju klidne mix orechu (i para a pekany, ci co kdo rad), napchat do sklenice aby tam nebylo moc mista a prolit medem, tak aby byly zakryty (tip - teplej med lip tece ;)). vydrzi dlouho a je to moooooc dobry

 
dabmv
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

kdo nema cokoladu, ale ma kakao (to opravdove neslazene), tak at ho rozpusti v tom mlece a ma substituci (mozna este lepsi nez ta puvodni cokolada). kypridlo tam nema co delat, i tak je to celkem nadychany. priste zkusim vynechat bilky, pac brownies maj byt mazlavy a hutny. jinak moc dekuji za rychly recept. pekanove orechy jsou taky moc dobre (odzkouseno)

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Spieser, díky, už jsem si to uložila do chytré knihy a věřím, že v letošním roce použiji, protože celá naše rodina na nich vyrostla a ořechy milujeme.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Jak si prejes, Bedlo. Metoda je zalozena na tom, ze sul je hygroskopická, udrzuje neustále vlhkost a nedovolí orechum aby vyschly. Je to jednoduché. Orechy se zbaví vnejsí slupky, prípadne se ocistí a nechají se dobre uschnout. Skorápka nesmí být vlhká. Do nádoby z kameniny, porcelánu, skla nebo nádoby z plastiku - ne kovové - (treba kbelík z plastiku) se na dno dá vrstva hrubé soli. Na ni se rozlozí orechy, zasypou se vrstvou soli a tak se pokracuje. Horní vrstva je sul a orechy musí být solí zakryty. Nádoba se prikryje aby se na ni neprásilo a dá se do chladna (sklep). Obcas se zkontroluje jestli jsou orechy prikryty solí. To je vse. Kdyz to udelás dobre, muzes mít, treba na Vánoce, orechy jako cerstvé. Zkus si potom namazat bagetku máslem, prikusovat k ní „cerstvá“ jádra orechu namocených do trosicky jemné soli a zapíjet bílým vínem!

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Spiser … za každou radu a informace jsem vděčná. Díky Ti za ně, toto opravdu neznám a myslím, že to bude zajímat i další labužníky. Můžeš ten způsob více přiblížit …díky.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Bedlo, zavarené orechy jsou dobré. Nevím ale jestli vís, ze kdyz chces uchovat orechy cerstvé, tak je lepsí nalozit je i se skorápkami do soli. Kdysi se také zakopávaly do zeme ale to se uz dnes nedelá. Pokud tuto metodu znás, tak odpust ze se o ni zminuji.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Kypridlo v tom není.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Spiser díky. Zavařovala jsem 18 sklenic vlašských jader, tak se mně tento recept moc hodí.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Jak je to s nějakým kypřidlem?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Odpust, Bedlo, a vsichni jiní! A dekuji za upozornení! V receptu jsem se preklepnul. Uz jsem to opravil.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rychlé brownies.

Vím, že to může být správně, ale není tam té mouky příliš moc? Děkuji, receptík se mně líbí a určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Nejlepší linecká kolečka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist