Recept Rychla Parizska torta/rezy

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pr. cukor s maslom vymiesame do peny, pridavame za staleho miesania po jednom zltky, zmaknutu cokoladu a vsetko vymiesame do peny. Z bielkov a cukru vyslahame husty sneh a spolu s mukou a orechami zlahka primiesame k mase. Do vymastenej, vysypanej tortovej formy alebo pekacika nalejeme cesto a upecieme.
Plnka: Smotanu, cukor,cokoladu, vanilku a tuk za staleho miesania uvarime do
husta. Nechame dobre vychladnut a potom vyslahame na penu.
Coko poleva : coko s tukom roztopime, vymiesame a polievame.
Povrch upecenej a vychladnutej torty /rezy potrieme plnkou a polejeme cokopolevou. Ak chceme zdobime, ak nechceme cokopolevu jednoducho posypeme orechami alebo struhanou coko… …mozeme vynechat do cesta orechy a do plnky zaslahame pretlacene zrele dva az tri banany, alebo ich poukladame a na ne plnku  – ozdobime slahackou – moc dobre.
Dobru chut.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 21.03.07 vloženo
  • 9802x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • 50 gr pr.cukru
  • 100 gr masla/rast.tuku
  • 5 vajec
  • 50 gr cokolady
  • 60 gr jemneho kr. cukru
  • 80 gr hl. muky
  • 70 gr zomletych orechov
  • Plnka:
  • 2 dl slahackovej smotany
  • 30 gr pr.cukru
  • 100 gr cokolady
  • vanilka
  • 50 gr masla alebo tuku
  • Cokoladova poleva:
  • 60 gr cokolady
  • 60 gr stuzeneho tuku

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychla Parizska torta/rezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Packa02
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

… výborná je kombinácia parížskej šľahačky s banánom. Kedysi sa to tuším volalo kubánska torta.

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska ..,holky,

ja som si myslela, ze mam najprotivnejsich stravnikov. A pripadam si ako macocha, ked vlastnym telom chranim chladnicku…
A do slahacky tiež iba coko – sem by som dala 2 slahacky a 200 g coko.

 
jolana
4751 příspěvků 22.03.07 00:55
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Ani dakujem, uz je to opravene. Ja ju zasa rada robim bananovu- je uzasne lahodna s bananom a tou cokoladou. Dokonca krenm pouzivam aj do rolad a tak , kde ma napadne, dakedy len urobim obycajnu piskotu a do kremu uz vyslahaneho zamiesam zlahka len tak toma tahmi trochu vyslahanej slahacky bielej a urobim taky mramorovy krem, pokladiem jahodami a hotovo… :)
Lydia, tak to ju robime rovnako aj ja davam Milku a nedavam cukor. Povodny recept – cukor tam je, tak preto som ho pisala. Aj u nas tiez krem zahadne mizne ak ho urobim vecer, a to aj nenaslahany…:-)

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Já obyčejně nedávám do krému cukr. Dám jenom šlehačku a Milka čokoládu. Anicko, mně se někdy stane, že večer uvařím a ušlehám. Druhý den musím vařit znovu, protože krém nezbyl:-)

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Jolika, myslím, ze v popise Ti vypadlo, ze coko treba uvarit so slahackou…
Tento parizsky krem milujem, obycajne vecer uvarim a rano slaham. A upecené
cesto tenucko natieram este pikantnym dzemom, az potom krem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí perníkové koření

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
TOPlist