Recept Rychla Parizska torta/rezy

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pr. cukor s maslom vymiesame do peny, pridavame za staleho miesania po jednom zltky, zmaknutu cokoladu a vsetko vymiesame do peny. Z bielkov a cukru vyslahame husty sneh a spolu s mukou a orechami zlahka primiesame k mase. Do vymastenej, vysypanej tortovej formy alebo pekacika nalejeme cesto a upecieme.
Plnka: Smotanu, cukor,cokoladu, vanilku a tuk za staleho miesania uvarime do
husta. Nechame dobre vychladnut a potom vyslahame na penu.
Coko poleva : coko s tukom roztopime, vymiesame a polievame.
Povrch upecenej a vychladnutej torty /rezy potrieme plnkou a polejeme cokopolevou. Ak chceme zdobime, ak nechceme cokopolevu jednoducho posypeme orechami alebo struhanou coko… …mozeme vynechat do cesta orechy a do plnky zaslahame pretlacene zrele dva az tri banany, alebo ich poukladame a na ne plnku  – ozdobime slahackou – moc dobre.
Dobru chut.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 21.03.07 vloženo
  • 9795x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • 50 gr pr.cukru
  • 100 gr masla/rast.tuku
  • 5 vajec
  • 50 gr cokolady
  • 60 gr jemneho kr. cukru
  • 80 gr hl. muky
  • 70 gr zomletych orechov
  • Plnka:
  • 2 dl slahackovej smotany
  • 30 gr pr.cukru
  • 100 gr cokolady
  • vanilka
  • 50 gr masla alebo tuku
  • Cokoladova poleva:
  • 60 gr cokolady
  • 60 gr stuzeneho tuku

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychla Parizska torta/rezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Packa02
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

… výborná je kombinácia parížskej šľahačky s banánom. Kedysi sa to tuším volalo kubánska torta.

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska ..,holky,

ja som si myslela, ze mam najprotivnejsich stravnikov. A pripadam si ako macocha, ked vlastnym telom chranim chladnicku…
A do slahacky tiež iba coko – sem by som dala 2 slahacky a 200 g coko.

 
jolana
4749 příspěvků 22.03.07 00:55
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Ani dakujem, uz je to opravene. Ja ju zasa rada robim bananovu- je uzasne lahodna s bananom a tou cokoladou. Dokonca krenm pouzivam aj do rolad a tak , kde ma napadne, dakedy len urobim obycajnu piskotu a do kremu uz vyslahaneho zamiesam zlahka len tak toma tahmi trochu vyslahanej slahacky bielej a urobim taky mramorovy krem, pokladiem jahodami a hotovo… :)
Lydia, tak to ju robime rovnako aj ja davam Milku a nedavam cukor. Povodny recept – cukor tam je, tak preto som ho pisala. Aj u nas tiez krem zahadne mizne ak ho urobim vecer, a to aj nenaslahany…:-)

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Já obyčejně nedávám do krému cukr. Dám jenom šlehačku a Milka čokoládu. Anicko, mně se někdy stane, že večer uvařím a ušlehám. Druhý den musím vařit znovu, protože krém nezbyl:-)

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Jolika, myslím, ze v popise Ti vypadlo, ze coko treba uvarit so slahackou…
Tento parizsky krem milujem, obycajne vecer uvarim a rano slaham. A upecené
cesto tenucko natieram este pikantnym dzemom, az potom krem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na...
TOPlist