Recept Rychlá krémová cuketová ála Hrachová polévka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlá krémová cuketová ála Hrachová polévka

Postup

Cuketu (velikost cukety nám určuje objem polévky), nakrájíme na malé kostičky (pokud je moc zrníček (u velkých cuket), vykrojíme). Brambory (2 k menší, 3 k větší cuketě) nakrájíme také na kostičky. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořeno a voda sahala cca 1 cm nad ty nejhořejší kousky a dáme vařit s 1 kostkou zeleninového vývaru. Vaříme doměka (cca 20 min). Mezitím utřeme sůl s česnekem (množství opět závisí na velikosti cukety a také hlavně na chuti), což pak následně přidáme po dokončení varu do polévky. Pak polévku rozmixujeme a na závěr vmícháme špetku majoránky. Ideální je přidat chlebové kostičky do polévky.

Polévka chutná jako hrachová, kdo neví, že je z cukety, nepozná to. Nemusí se vůbec ničím zahušťovat, je krásně krémová.

Recept je z kategorií: Krémové polévky



Nahlásit recept

  • 09.09.07 vloženo
  • 11142x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30-45 minut

Ingredience

  • cuketa
  • 2-3 brambory
  • kostka zeleninového bujónu
  • 2-4 stroužků česneku
  • sůl
  • majoránka
  • chléb na kostičky do polévky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 31.08.14 14:07

Původní recept, co se týče ingrediencí, je na můj vkus neslušně dietní. Tedy až nebezpečně nízkokalorický :cert: . A protože má chuť připomínat hrachovou polévku, doplnila jsem recept o ingredience, které běžně do hrachovky dávám. K uvaření jsem použila: tykev a cuketu, 3 střední brambory, 1 PL sádla, cca 50 g uzené slaniny, 5 stroužků česneku, vývar z vepřových kostí, nať majoránky, oregana a libečku, mletý pepř a housku na kostičky opečenou na troše sádla a pár lístků natě celeru na ozdobu. Na sádle jsem nechala vyškvařit slaninu (na ni jsem měla dát osmažit cibuli – doplním příště :think: ), na ni dala tykev s cuketou a bramborami krájené na kostičky, zalila vývarem, opepřila, dala sekané natě, česnek a dusila do změknutí. Pak už stačilo jen rozmixovat, jemně dosolit a podávat s osmaženou houskou. Masožravec snědl 2 velké polévkové misky (obsah cca 0,45 – 0,50 l) s osmaženými kostkami ze dvou větších domácích kaiserek. Poučení na příště: mám vařit z dvojnásobné dávky :idea: . Tedy závěrem: je to vskutku dobrá polévka a po doplnění tukem (sádlo + slanina) i zasytí podobně jako luštěninová polévka. Tu cibuli na slanině ze začátku vaření příště osmažím. Jen lituji, že jsem na tuto inspiraci nenatrefila dříve. Hrachovou polévku vařím dost často a v sezóně cuket je toto dobrá alternativa. Určitě budu mnohokrát opakovat - doporučuji k vyzkoušení :lol: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlá krémová cuketová ála Hrachová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1501 příspěvků 07.08.15 10:01
Vytahuji recept

Včera večer jsem uvařila (ze dvou kulatých cuket - zelené a žluté - bylo jí přes 3 l), dnes měla k svačině. V horkých dnech je tato lehounká polévka vhodnější :srdce:, než sytější, těžší hrachovka.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá krémová cuketová ála Hrachová polévka

Uvařila jsem ji přesně dle receptu, opravdu je jako hrachová, ale lehčí na trávení. Fotku a recept jsem dala do svého blogu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist