Recept Rychlá hovězí polévka Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso přední bez kostí se nakrájí na větší kousky a na masovém stroji se umele. Pak se vloží do osolené studené vody a zvolna se vaří asi 3/4 hodiny. Potom se přidá na nudličky nakrájená kořínková zelenina a polévka se nechá ještě dobře povařiti. Procezená se podává s vaječnou ssedlinou a sekanou pažitkou. Masa se upotřebí na karbanátky neb na masový svítek. Polévka se koření strouhaným zázvorem.

Marie Janků-Sandtnerová, rok 1932

Recept je z kategorií: Masové polévky



Nahlásit recept

  • 26.01.05 vloženo
  • 5154x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 1/2l vody
  • 1 1/2 dkg soli
  • 50dkg masa
  • 8dkg zeleniny
  • na špičku nože zázvoru
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá hovězí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist