Recept Rychlá hovězí polévka Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso přední bez kostí se nakrájí na větší kousky a na masovém stroji se umele. Pak se vloží do osolené studené vody a zvolna se vaří asi 3/4 hodiny. Potom se přidá na nudličky nakrájená kořínková zelenina a polévka se nechá ještě dobře povařiti. Procezená se podává s vaječnou ssedlinou a sekanou pažitkou. Masa se upotřebí na karbanátky neb na masový svítek. Polévka se koření strouhaným zázvorem.

Marie Janků-Sandtnerová, rok 1932

Recept je z kategorií: Masové polévky



Nahlásit recept

  • 26.01.05 vloženo
  • 5126x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 1/2l vody
  • 1 1/2 dkg soli
  • 50dkg masa
  • 8dkg zeleniny
  • na špičku nože zázvoru
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá hovězí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist