Recept Rybí polévka s knedlíčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Recept je čerpán z Velké české kuchařky.

Očištěnou kapří hlavu bez žaber a další rybí kousky dobře propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a vaříme asi 20 minut. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku. Rybí vývar procedíme, přidáme rozředěnou jíšku a vaříme dalších 10 minut. Před koncem varu vložíme do polévky rybí knedlíčky, které povaříme asi 5 minut. Hotovou polévku zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem, již nevaříme, pouze zamícháme. Přidáme uvařenou nakrájenou zeleninu. Ochutíme petrželkou.
Příprava knedlíčků:
Uvařené rybí maso zbavené kostiček a vnitřnosti drobně rozsekáme nebo umeleme, přidáme vejce, bílek, sůl, pepř, muškátový květ a vše dobře promícháme. Potom přisypeme mouku (já místo ní dávám strouhanku) a vypracujeme těsto, uděláme knedlíčky a zavaříme.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů



Nahlásit recept

  • 28.05.07 vloženo
  • 4258x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 l vody
  • 1 hlava, kosti, vnitřnosti, ploutve, ocas s masem
  • sůl
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 5 zrnek pepře
  • 1 cibule
  • 30 g tuku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • 1 žloutek
  • petrželka
  • Na knedlíčky:
  • uvařené rybí maso a vnitřnosti
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 5 lžic hrubé mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový květ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí polévka s knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist