Recept Rybí bujón

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mrkev, petržel, celer, pórek očistit a řádně omýt. Cibuli oloupat a překrojit na 4 části. Zeleninu zalít vroucí osolenou vodou a vařit 15 minut. Umýt a očistit ryby a přidat k zelenině. Přidat zelný list, celý pepř a nové koření a vařit ještě 15 minut.
Přecedit vývar přez hustý cedník (přez gázu). Nakonec přidat muškátový oříšek, cukr, pepř a sůl.
Pozor!
K získání zcela čistého vývaru, je nutno ušlehat bílek, smíchat je s vývarem a znovu povařit a přecedit.

Bujón podáváme posypaný koprem, s opečenou houskou, polpetami z ryb nebo s pečivem (pirohami).

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů



Nahlásit recept

  • 21.09.04 vloženo
  • 3501x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 50 dkg malých ryb
  • - mrkev (10 dkg)
  • - petržel (7 dkg)
  • - kousek celeru (4 dkg)
  • - bílá část pórku (4 dkg)
  • - velká cibule (12 dkg)
  • - bílek (eventuálně)
  • - lžička kopru
  • - zelný list
  • - 8 kuliček pepře
  • - 3 kuličky nového koření
  • - špetka muškátového oříšku
  • - 1/2 lžičky cukru
  • - sůl
  • - pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí bujón

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rybí bujón

Velmi kvalitní recept na rybí bujón za předpokladu,že jsou ryby vykuchané a zbaveny skřelí.V Norsku se ještě přidává pro korekci chuti dosti muškátového květu a pár špetek zázvoru nebo kousek čerstvého.

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist