Recept Ryba vařená v páře se zázvorem a čili (pro bambusový pařák)

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bambusový pařák vyložíme banánovými listy nebo papírem na pečení (aby se ryba nepřichytila a nechutnala po bambusu). Steaky rozložíme do pařáku a posypeme zázvorem, česnekem, čili papričkami a koriandrem. Uzavřeme a postavíme na 6 minut nad vroucí vodu do velkého woku nebo hrnce.

Košík opatrně otevřeme, rybu posypeme jarní cibulkou a pokapeme limetovou šťávou. Znovu přiklopíme a maso necháme v páře ještě asi půl minuty.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 21.01.06 vloženo
  • 5722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 steaky z bílé ryby, přibližně po 200 g
  • 5cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na nudličky
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 2 lžičky nakrájené červené čili papričky
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené koriandrové natě
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na jemné nudličky
  • 2 lžíce limetové šťávy

Doporučená příloha

  • dušená rýže, plátky limety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba vařená v páře se zázvorem a čili (pro bambusový pařák)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist