Recept Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Úvod

Poprvé jsem je pekla přesně podle receptu a nechutnaly mi, a protože nemám ráda, když mi něco nechutná a já vím, že by mělo, tak jsem je zkusila podruhé. Recept dávám ten svůj, pokud někdo zkusí a nepovede se nebo nebude chutnat, ať zkusí znovu :-)

Postup

Připravíme tukové těsto. Poprvé jsem ho připravovala jako listové. Podruhé jsem v míse smíchala mouku, cukr a vychlazené tuky s přídavkem studené vody, tak aby se vytvořilo hladké, vláčné nelepivé těsto. V těstu byly znatelné kousky másla, nechala jsem ho do dalšího použití v lednici.
V původním receptu je 100g cukru, pečivo bylo hodně sladké a nebyla tam znát ta nevšední chuť, jako např. u briošek, mezi solí a cukrem :-)

Odpalované těsto asi nemá cenu popisovat - dá se vařit voda s tukem a špetičkou soli, najednou se vsype mouka a pilně míchá, dokud se v hrnci neutvoří knedlík :-) Necháme trošku zchladnout a pořádně zapracujeme vejce, jedno po druhém.
Těsto nesmíme odpalovat příliš dlouho, aby nebylo tuhé, po vmíchání vajec musí zůstat nadýchané.
Přimícháme jedlou sodu a na malé kostičky pokrájenou uzeninu a sýr.
Sýr doporučuji typu ementál pro jeho nasládlou chuť.
V původním receptu je sody 2g, to mi vůbec, ale vůbec nechutnalo :-(

Vyndáme těsto z lednice a předehřejeme troubu na 220°C. Pekla jsem v horkovzdušné.

Těsto z lednice rozdělíme na 12 kousků a z šesti uděláme placičky, kterými vyložíme formičky, tak aby těsto malinko přesahovalo přes okraje. Naplníme odpalovaným těstem a nešetříme, naplníme do výšky.
Ze zbytku tukového těsta opět vytvoříme placičky, velké tak, aby překryly náplň. Při okraji formičky těsta spojíme, aby náplň nevytekla a přebytečné těsto odstraníme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pekla jsem ve formíčkách lodičky 8×5cm a těsto i náplň byly akorát.

Vložíme do trouby, stáhneme teplotu na 200°C a pečeme, dokud pečivo nezezlátne. Potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme asi 50 minut.

Birkana vyzkoušela jako první a krásný fotopostup přidala sem - http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?…

A ještě zdroj receptu: https://www.youtube.com/watch?…

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 696x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min+50min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 50g vepřové sádlo
  • 50g máslo
  • 40g cukr krupice
  • 250g hladká mouka
  • 70g studená voda.
  • Odpalované těsto:
  • 70g másla
  • 70g hladká mouka
  • 1dcl voda
  • sůl
  • 2 vejce
  • 15g anglická slanina
  • 15g šunka od kosti
  • 15g ementál
  • půl kávové lžičky jedlé sody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.01.16 18:25

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist