Recept Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Úvod

Poprvé jsem je pekla přesně podle receptu a nechutnaly mi, a protože nemám ráda, když mi něco nechutná a já vím, že by mělo, tak jsem je zkusila podruhé. Recept dávám ten svůj, pokud někdo zkusí a nepovede se nebo nebude chutnat, ať zkusí znovu :-)

Postup

Připravíme tukové těsto. Poprvé jsem ho připravovala jako listové. Podruhé jsem v míse smíchala mouku, cukr a vychlazené tuky s přídavkem studené vody, tak aby se vytvořilo hladké, vláčné nelepivé těsto. V těstu byly znatelné kousky másla, nechala jsem ho do dalšího použití v lednici.
V původním receptu je 100g cukru, pečivo bylo hodně sladké a nebyla tam znát ta nevšední chuť, jako např. u briošek, mezi solí a cukrem :-)

Odpalované těsto asi nemá cenu popisovat - dá se vařit voda s tukem a špetičkou soli, najednou se vsype mouka a pilně míchá, dokud se v hrnci neutvoří knedlík :-) Necháme trošku zchladnout a pořádně zapracujeme vejce, jedno po druhém.
Těsto nesmíme odpalovat příliš dlouho, aby nebylo tuhé, po vmíchání vajec musí zůstat nadýchané.
Přimícháme jedlou sodu a na malé kostičky pokrájenou uzeninu a sýr.
Sýr doporučuji typu ementál pro jeho nasládlou chuť.
V původním receptu je sody 2g, to mi vůbec, ale vůbec nechutnalo :-(

Vyndáme těsto z lednice a předehřejeme troubu na 220°C. Pekla jsem v horkovzdušné.

Těsto z lednice rozdělíme na 12 kousků a z šesti uděláme placičky, kterými vyložíme formičky, tak aby těsto malinko přesahovalo přes okraje. Naplníme odpalovaným těstem a nešetříme, naplníme do výšky.
Ze zbytku tukového těsta opět vytvoříme placičky, velké tak, aby překryly náplň. Při okraji formičky těsta spojíme, aby náplň nevytekla a přebytečné těsto odstraníme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pekla jsem ve formíčkách lodičky 8×5cm a těsto i náplň byly akorát.

Vložíme do trouby, stáhneme teplotu na 200°C a pečeme, dokud pečivo nezezlátne. Potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme asi 50 minut.

Birkana vyzkoušela jako první a krásný fotopostup přidala sem - http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?…

A ještě zdroj receptu: https://www.youtube.com/watch?…

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 754x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min+50min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 50g vepřové sádlo
  • 50g máslo
  • 40g cukr krupice
  • 250g hladká mouka
  • 70g studená voda.
  • Odpalované těsto:
  • 70g másla
  • 70g hladká mouka
  • 1dcl voda
  • sůl
  • 2 vejce
  • 15g anglická slanina
  • 15g šunka od kosti
  • 15g ementál
  • půl kávové lžičky jedlé sody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.01.16 18:25

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist