Recept Ruský salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ruský salát

Postup

1. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kost­ky o velikostí 1,5 cm. Fazolky očistíme a rozpůlíme. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Salát očis­tíme a opereme. Vejce rozčtvrtíme.

2. Osolenou vodu uvedeme do varu a postupně vkládáme zeleninu tak, že fazolky vaříme asi 10 min., brambory a mrkev asi 5 min, a papriku s hráškem 3 min. Scedíme, prolijeme studenou vodou a nechá­me okapat a vychladnout. Kapary scedíme (zachytí­me přitom nálev) a přidáme k zelenině.

3. Majonézu smícháme se solí, pepřem, cukrem, oc­tem a 2 – 3 lžícemi nálevu z kaparů. Směsí salát zali­jeme a necháme asi 1 hodinu rozležet. Pak jej pokla­deme na listy hlávkového salátu a ozdobíme vejci.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty



Nahlásit recept

  • 01.07.03 vloženo
  • 5568x zobrazeno

Čas přípravy

  • 110 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 440 kcal, 9 g bílkovin, 27 g tuků, 40 g sacharidů
  • 500 g lojovitých brambor
  • 250 g mrkve
  • 150 g zelených fazolo­vých lusků
  • 1 červená paprika
  • 1/2 hlávkové­ho salátu
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • sůl
  • pepř
  • 150 g hrášku
  • 3 lžíce kaparů s nálevem
  • 150 g majonézy
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce bílého vinného octa

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Cibulačka Cibulačka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
TOPlist