Recept Rumový grog (běžný)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rumový grog (běžný)

Postup

Do přiměřené sklenice nalijeme rum, dáme cukr, zalijeme vřelou vodou, přidáme citrón a zamícháme. Citrónovou šťávu vymačkává­me lžičkou z citrónového plátku a průběžně mícháme.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 29966x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 0,5 dl rumu
  • 1-1,5 dl vřelé vody
  • 3-4 kostky cukru
  • plátek citrónu bez jader a kůry.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.12.12 11:26

Klasika, vždy zahřeje… A v tom předánočním shonu i nějak víc chutná, než jindy během roku. Asi to bude tím, že nejen zahřeje, ale i povzbudí ;)
Já si přidávám ještě o kapku citronové šťávy více – mám to tak nejraději ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rumový grog (běžný)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
glama  31.08.11 16:19

Do grogu přidávám vždycky jeden ks hřebíčku a 5–6 rozinek.
Krásně to ovoní a rozinky jsou jako dezertík na závěr :-)

 
Tasma
416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Myslím, že jestli ještě připadne trochu sněhu, tak tento grog budu určitě potřebovat. A nebudu na sobě šetřit.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Včera přišla naše babi s receptem na vylepšený grog, který je prý vynikající, tak předávám dál: Kromě rumu a vařicí vody přidejte ještě štamprli griotky a pytlík porcovaného koření do svařáku..osladit dle chuti a údajně hrozí pořádné „vožrání se“. ;o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist