Recept Rumový grog (běžný)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rumový grog (běžný)

Postup

Do přiměřené sklenice nalijeme rum, dáme cukr, zalijeme vřelou vodou, přidáme citrón a zamícháme. Citrónovou šťávu vymačkává­me lžičkou z citrónového plátku a průběžně mícháme.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 63158x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 0,5 dl rumu
  • 1-1,5 dl vřelé vody
  • 3-4 kostky cukru
  • plátek citrónu bez jader a kůry.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.12.12 11:26

Klasika, vždy zahřeje… A v tom předánočním shonu i nějak víc chutná, než jindy během roku. Asi to bude tím, že nejen zahřeje, ale i povzbudí ;)
Já si přidávám ještě o kapku citronové šťávy více - mám to tak nejraději ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rumový grog (běžný)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 22.10.15 19:13

Tomu, co píše Hubenej dědek, jsme říkali podle Péti Vařiče Skarambulový nektar, pili jsme to na chalupě v Jizerkách, měli pocit dospělosti a všechen alkohol vysublimoval dřív, než se zozpustil cukr. Díky Petře Horo :-)

 
hubenej dědek
20 příspěvků 21.10.15 22:43
Kapaný grog

My jsme jeden čas ujížděli na „kapaném grogu“. Kolik porcí tolik decí rumu do skleničky z varného skla. Připravit si starou vidličku a kostkový cukr. Na každou porci jednu kostku cukru. Vřící rum zapálit, na vidličku kostku cukru a nechat rozpouštět nad hořícím rumem a nechat do něj zkapávat. Pak rozdělit do skleniček, dolít vřící vodou nebo horkým čajem a případně vylepšit zmiňovaným panákem griotky a podle chuti případně dosladit.
Ona se sice část alkoholu spotřebovala na hoření, ale i tak se s tím muselo hodně opatrně. :lol: A použité nádobí se po pár seancích už nedalo na nic jiného použít.

 
hella138
71 příspěvků 16.10.15 21:23
Rumový grog

Já z cukru nejdříve upálím karamel, zaliji ho vřelou vodou a nechám rozpustit. Pak postup stejný. Dělal u nás natěrač nějaké domácí úpravy a ten jiný grog nechtěl, tak ho od té doby dělám.

 
glama  31.08.11 16:19

Do grogu přidávám vždycky jeden ks hřebíčku a 5-6 rozinek.
Krásně to ovoní a rozinky jsou jako dezertík na závěr :-)

 
Tasma
416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Myslím, že jestli ještě připadne trochu sněhu, tak tento grog budu určitě potřebovat. A nebudu na sobě šetřit.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Včera přišla naše babi s receptem na vylepšený grog, který je prý vynikající, tak předávám dál: Kromě rumu a vařicí vody přidejte ještě štamprli griotky a pytlík porcovaného koření do svařáku..osladit dle chuti a údajně hrozí pořádné „vožrání se“. ;o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chlebový dort Hostim

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cibulačka Cibulačka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist