Recept Rumový grog (běžný)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rumový grog (běžný)

Postup

Do přiměřené sklenice nalijeme rum, dáme cukr, zalijeme vřelou vodou, přidáme citrón a zamícháme. Citrónovou šťávu vymačkává­me lžičkou z citrónového plátku a průběžně mícháme.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 30482x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 0,5 dl rumu
  • 1-1,5 dl vřelé vody
  • 3-4 kostky cukru
  • plátek citrónu bez jader a kůry.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.12.12 11:26

Klasika, vždy zahřeje… A v tom předánočním shonu i nějak víc chutná, než jindy během roku. Asi to bude tím, že nejen zahřeje, ale i povzbudí ;)
Já si přidávám ještě o kapku citronové šťávy více – mám to tak nejraději ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rumový grog (běžný)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
glama  31.08.11 16:19

Do grogu přidávám vždycky jeden ks hřebíčku a 5–6 rozinek.
Krásně to ovoní a rozinky jsou jako dezertík na závěr :-)

 
Tasma
416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Myslím, že jestli ještě připadne trochu sněhu, tak tento grog budu určitě potřebovat. A nebudu na sobě šetřit.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Včera přišla naše babi s receptem na vylepšený grog, který je prý vynikající, tak předávám dál: Kromě rumu a vařicí vody přidejte ještě štamprli griotky a pytlík porcovaného koření do svařáku..osladit dle chuti a údajně hrozí pořádné „vožrání se“. ;o))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
Hruškový koláč Hruškový koláč
TOPlist