Recept Rumový grog (běžný)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rumový grog (běžný)

Postup

Do přiměřené sklenice nalijeme rum, dáme cukr, zalijeme vřelou vodou, přidáme citrón a zamícháme. Citrónovou šťávu vymačkává­me lžičkou z citrónového plátku a průběžně mícháme.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 73572x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 0,5 dl rumu
  • 1-1,5 dl vřelé vody
  • 3-4 kostky cukru
  • plátek citrónu bez jader a kůry.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.12.12 11:26

Klasika, vždy zahřeje… A v tom předánočním shonu i nějak víc chutná, než jindy během roku. Asi to bude tím, že nejen zahřeje, ale i povzbudí ;)
Já si přidávám ještě o kapku citronové šťávy více - mám to tak nejraději ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rumový grog (běžný)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 22.10.15 19:13

Tomu, co píše Hubenej dědek, jsme říkali podle Péti Vařiče Skarambulový nektar, pili jsme to na chalupě v Jizerkách, měli pocit dospělosti a všechen alkohol vysublimoval dřív, než se zozpustil cukr. Díky Petře Horo :-)

 
hubenej dědek
23 příspěvků 21.10.15 22:43
Kapaný grog

My jsme jeden čas ujížděli na „kapaném grogu“. Kolik porcí tolik decí rumu do skleničky z varného skla. Připravit si starou vidličku a kostkový cukr. Na každou porci jednu kostku cukru. Vřící rum zapálit, na vidličku kostku cukru a nechat rozpouštět nad hořícím rumem a nechat do něj zkapávat. Pak rozdělit do skleniček, dolít vřící vodou nebo horkým čajem a případně vylepšit zmiňovaným panákem griotky a podle chuti případně dosladit.
Ona se sice část alkoholu spotřebovala na hoření, ale i tak se s tím muselo hodně opatrně. :lol: A použité nádobí se po pár seancích už nedalo na nic jiného použít.

 
hella138
71 příspěvků 16.10.15 21:23
Rumový grog

Já z cukru nejdříve upálím karamel, zaliji ho vřelou vodou a nechám rozpustit. Pak postup stejný. Dělal u nás natěrač nějaké domácí úpravy a ten jiný grog nechtěl, tak ho od té doby dělám.

 
glama  31.08.11 16:19

Do grogu přidávám vždycky jeden ks hřebíčku a 5-6 rozinek.
Krásně to ovoní a rozinky jsou jako dezertík na závěr :-)

 
Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Myslím, že jestli ještě připadne trochu sněhu, tak tento grog budu určitě potřebovat. A nebudu na sobě šetřit.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rumový grog (běžný)

Včera přišla naše babi s receptem na vylepšený grog, který je prý vynikající, tak předávám dál: Kromě rumu a vařicí vody přidejte ještě štamprli griotky a pytlík porcovaného koření do svařáku..osladit dle chuti a údajně hrozí pořádné „vožrání se“. ;o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist