Recept Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Postup

Nejlepe je dělat celou roštěnku na kosti o váze cca 1,3 kg. Maso je daleko šťavnatější. Bohužel v ČR bourají řezníci maso naprosto jiným způsobem než ve Francii a tak jsem recept musel upravtl tak, aby na tuto skutečnost brál zřetel.

Na pánev dejte kousek másla, olivový olej a nechte roštěnky z obou stran po 3 minutách opéct. Výjměte a déjte do předehřáté trouby 100°C. Deglasujte přípečky vínem, přidéjte na velmi jemně nakrájenou šalotku, osolte, opepřete a zredukujte víno o 1/3. Mezitím naporcujte ztuhlé máslo na kousky a všlehejte kousek po kousku do omáčky. Jakmile vše spotřebujete, vložte roštěnky na předehřátou podávací mísu přelíjet omáčkou a ihned podávejte.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 14.04.10 vloženo
  • 3013x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky (a +-180 gr)
  • 2 dl Bourgogne červené víno
  • 6 šalotek
  • 70 gr másla
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl
  • pepř z mlýnku.

Doporučená příloha

  • Brambory v páře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:33

Diskuse k receptu Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
youpi
75 příspěvků 19.04.10 22:31
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Jolana - 2905,
Ne vždy člověk má čas stát celý den u plotny a jednoduchá idea může přijít k duhu. Děkuji a mám radost.

 
jolana
4988 příspěvků 19.04.10 01:54
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Youpi, vdaka za recept, je to skvela minutka :)
Vsetko som dodrzala, akurat ku ciernemu koreniu som pridala stipku mleteho noveho korenia a muskatovy oriesok. Salotky do chopper/sekaciku a rozsekane na jemno. Na zemiaky na tie sa radsej nepozeraj. Momentalne je u nas dostat kupit len obrovske zemiaky, ktore maju ako taku chut len tym ze ich prerezem na stvrtky, uvarim a na ne trochu masla.
Dodala by som len jednu malickost. Pracujeme rychlo, rostenky uchovavame horuce preto ze ked ich prelejeme horucou omackou vsiaknu z nej tekutinu a ta im da fantasticku chut .
Dakujem, pochutili sme si.. pekny vecer :)

 
2905
753 příspěvků 17.04.10 04:35
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Souhlasím s Jolankou, dodám - jednoduchá příprava, , rychlé a vím komu udělám radost tímto receptem :)

 
jolana
4988 příspěvků 16.04.10 04:07
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Dakujem :)

 
youpi
75 příspěvků 16.04.10 03:13
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

Jolanko,

osobně bych použil Syrah. Zdraví Youpi

 
jolana
4988 příspěvků 15.04.10 18:36
Re: Roštěnka na způsob obchodníka s vínem

youpi, ten recept je lubivy .. zajtra mozno pride na obed jeden mily pan, ktory ma rad taketo jedla. Akurat neviem ake to je vino Bourgogne.
Mam tu vino cervene:
Mount Nebo
Wine of the Holy Land
Mourverdre Syrah

..moze sa pouzit ?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist