Recept Rostbíf

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rostbíf

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme, vetřeme do něho sůl a pepř. V míse smícháme worcesterskou omáčku, 4 lžíce oleje, vínovici a kayenský pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme 20 min.

2. Troubu předehřejeme na 240 °C. Rošt trouby potřeme 1/2 lžičky oleje. Maso nechá­me okapat a mastnou stra­nou navrch je položíme na rošt. Pečeme v troubě příbližně 20 min.

3. Rostbíf vyjmeme z trouby, zavineme do alobalu a nechá­me 10 min. odpočinout. Pak maso nakrájíme na plátky a narovnáme na mísu. K pokrmu se hodí pálivá rajčatová chilli omáčka nebo jemná studená bylinková omáčka.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 02.07.02 vloženo
  • 21262x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal
  • 650 g rostbífu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 4 1/2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vínovice
  • 1/2 lžičky kayenského pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 28.01.15 15:41

Dobrý recept pro inspiraci.

Odkaz na uvaření

ladicek999 11.01.11 13:27

no je více …receptů na rostbeef??,že mi tam neco chybí:)…

Diskuse k receptu Rostbíf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
exczech
297 příspěvků 29.12.14 15:39
roastbeef

Take je dobry budto jenom z au juice a nebo Bearnaise sauce coz je zakladni Holandska omacka z dodatkem Taragonu.

 
georgehradec
344 příspěvků 28.12.14 12:57

Rostbíf
opakovaně na vánoce 2014 - zavedený postup viz níže. Tj. 40 min. 140°C a po změření s vnitřní teplotou 57°C zabalit na 15 min. a servírovat. OK :P -odkazuju na chefa Pohlreicha.

 
georgehradec
344 příspěvků 30.07.14 18:42
ROSTBEEF

Jako doporučující dobrý recept. Postupoval jsem dle tohoto a užil i další a v kombinaci bylo super dílo. Pekl jsem 40 min. při 140°C. Spolu strávníci si pochvalovali. Příště takto budu postupovat. Zdroj masa mám na farmě v povodí Orlice. Doporučuju! :mavam:

 
ladicek999
1 příspěvek 11.01.11 13:27

no je více …receptů na rostbeef??,že mi tam neco chybí:)…

 
buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rostbíf

Pepíčku, měli jsme na Štěpána, to nemá chybu

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rostbíf

vínovice je " pálenka z vína":http://www.gastronews.cz/show.asp?…

 
Jeffry
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Rostbíf

Bude to asi banalita,ale co je to vínovice???:/

 
Alice
104 příspěvků 02.07.02 06:08
Maso na Rostbif

Zadna otazka neni hloupa !
Hovezi rostenec - drzim palce, at se ti to povede :o))

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Maso na Rostbif

Je to velká dobrota a chci to udělat. Co se použije za maso? Nejsem zkušená kuchařka a proto tato hloupá otázka.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist