Recept Rostbíf s křenovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso omyjeme, osušíme, posypeme pepřem. Položíme na pekáč a pečeme 15 min. Teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších 30 min. Občas podlijeme vypečenou šťávou. Necháme odpočinout 15 min. na předehřáté míse.

2. Mezítím očistíme celer a ředkvičky, omyjeme a nadrobno pokrájíme. Celerovou nať posekáme a odložíme stranou.

3. Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, křen a olej. Přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme. Rostbíf nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme zeleninovou omáčkou a posypeme celerovou natí.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 4148x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • černý pepř
  • 150 g celeru
  • 1/2 svazku ředkviček
  • 4 lžíce zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce křenu (sterilovaného)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • špetka cukru

Doporučená příloha

  • Můžeme podávat s opečenými bramborami nebo hranolky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rostbíf s křenovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Křupavé banánové brownies


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist