Recept Rostbíf s křenovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso omyjeme, osušíme, posypeme pepřem. Položíme na pekáč a pečeme 15 min. Teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších 30 min. Občas podlijeme vypečenou šťávou. Necháme odpočinout 15 min. na předehřáté míse.

2. Mezítím očistíme celer a ředkvičky, omyjeme a nadrobno pokrájíme. Celerovou nať posekáme a odložíme stranou.

3. Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, křen a olej. Přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme. Rostbíf nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme zeleninovou omáčkou a posypeme celerovou natí.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 4052x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • černý pepř
  • 150 g celeru
  • 1/2 svazku ředkviček
  • 4 lžíce zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce křenu (sterilovaného)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • špetka cukru

Doporučená příloha

  • Můžeme podávat s opečenými bramborami nebo hranolky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rostbíf s křenovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist