Recept Rizoto s plísňovým sýrem

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rizoto s plísňovým sýrem

Postup

Zahřejeme olivový olej, krátce na něm opečeme drcený česnek a za stálého míchání opražíme rýži. Jakmile zprůsvitní, přilijeme víno, které necháme odpařit. Přilijeme část vývaru a za častého promíchávání zvolna vaříme na mírném ohni. Vždy, když se vývar již téměř odpaří, přilijeme další sběračku. Vývar bychom měli udržovat teplý, aby se teplota v hrnci příliš nepohybovala.
V jiném kastrolku rozpustíme postrouhaný plísňový sýr se smetanou a na mírné teplotě umícháme pomocí metly hladkou omáčku, kterou přimísíme k uvařené rýži. (Pokud je omáčka příliš hustá, trochu ji povolíme mlékem.)
Hotový pokrm smícháme s roketou a případně opatrně dosolíme.
Podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 10415x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g rýže (kulaté, na rizoto)
  • 200 g Nivy, nebo jiného sýra s modrou plísní
  • 1,5 dcl bílého vína nebo vermutu
  • 2 dcl smetany ke šlehání
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • svazek rokety
  • strouhaný parmezán na posypání
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • zbylé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizoto s plísňovým sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist