Recept Rizoto s liškami

(Hodnoceno 3x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rizoto s liškami

Postup

V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme lišky (nakrájené na větší kusy, menší necháme vcelku) a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Přisypeme rýži a opékáme ji, dokud není lesklá a zrnka nezprůsvitní.
Zalijeme vývarem a necháme vařit na malé teplotě asi 20 minut bez míchání. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíš řidší. Na závěr přidáme zbytek pancetty, který jsme mezitím opekli na pánvi a jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.

Recept pochází z internetu - od šéfkuchaře pražské restaurace Ambiente. A protože tchán nosil letos z lesa jen lišky a bedly, tak jsem ho měla příležitost vyzkoušet.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 32031x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g italské kulatozrnné rýže
  • 350 g lišek
  • 1-2 cibule
  • 120 g másla
  • 120 g pancetty
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 l vývaru
  • 160 g parmezánu

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yelen 24.08.12 19:47

Od receptu z Ambi jsem možná čekal trochu víc, ale ze sušených lišek se asi víc dostat nedalo :-) V každém případě ale nejvyšší hodnocení - velmi lahodné !!
Díky za recept !!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

jcs1 24.03.12 14:31

V naší úpravě jsme použili žampiony (lišky nebyly). Místo pancetty anglická slanina. I přesto to byla pochoutka.

Vařili jsme pro dva, všeho dali polovinu a přesto toho bylo dost :-)

Měli jsme moc vývaru, tak jsme nechali chvíli odstát a pomohlo to.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 21.03.12 18:31

Použila jsem lišky naložené v mírně slaném nálevu od Bonduelle a rizoto bylo velice výborné, bono, dík za vložení :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Rizoto s liškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1652 příspěvků 19.06.13 07:14

Tím, že se mi recept líbí, míním Ingredience, ne fotku 8o 8o 8o

Fotečky sice inspirují, nalákají, vlastnoručně uvařená krmě vyjeví pravdu :jazyk:

Pokud má zapomnětlivost dovolí - až lišáci vyrazí z trávy - pošlu foto (mám jen loňské a podvádět se nemá :idea: )

Zatím jen ty v octovém nálevu plovoucí ;)

 
tlustá bába
1200 příspěvků 19.06.13 06:48

Jen ta pancetta se mi nezdá jako pancetta, ale taky houby vidím. A vidím, že houby moc nevidím. Odpovídá to nečetnému výskytu u nás na chatě. Kdepak farma! Vzácnost je to! Ona liška, jenom na másle… :mavam:

 
birkana
1652 příspěvků 19.06.13 06:41

Právě jsem se vrátila z průzkumu - lesíku a přilehlého remízku. Hlásím, že lišky zatím nejsou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A to místo je opravdu spolehlivé, na lišky tam chodím jak na farmu ;) No jo, musíme ještě nějakou chvíli počkat. Recept vypadá dóóóbře :palec:

 
tlustá bába
1200 příspěvků 18.06.13 21:11

Krom toho, že je to provokace, vystavit recept s liškami, když tyto ještě nevystrčily sosáky (no, ale jestli se tu bude skvít zase měsíc, tak to možná vyjde), mě fascinuje, jak se naše lišky proměnily ve vaše kuriatka a nebo naopak, vaše kuriatka v naše lišky. Myslíš, že u té metamorfózy procházejí larválním stádiem? Ale vysvětlovalo by to jejich hejnovitý výskyt. Ono, když se zakuklí liška, tak to je, pane, nějaký kokon!

 
jolana
5057 příspěvků 18.06.13 20:45
:mrgreen:
 
svato
1400 příspěvků 30.03.12 15:40
na podporu cestovného ruchu

Napr. v Štiavnických vrchoch a v okolí Lučenca sa v sezóne kuriatka väčšinou zbierajú na koše. :D

 
jcs1
77 příspěvků 30.03.12 00:10

Dnes vyzkoušeno znovu - přidali jsme tresku a bylo to celé snad ještě lepší. Labůžo :-)

 
jcs1
77 příspěvků 24.03.12 21:22
Kulatozrná rýže

dando, vyzkouším, až na ni narazím. Bohužel nebyla stejně jako lišky jednoduše k dostání.

 
danda  24.03.12 14:55

jcs1, příště zkus použít kulatozrnou rýži, rozdíl v chuti je zásadní :-)
Poslední dobou ji ale moc v regálech nevidím, sehnala jsem ji v drogerii DM od Alnatury.

 
Labužník Gotík02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Sám jsem tomu nechtěl věřit, ale plechovku nakládaných lišek se mi podařilo koupit v Kauflandu - plechovka 300 g (vlastní lišky tak 165 g) cca za 60 kč - a to tam měli i asi půlkilovou sklenici (cena 80 - 90 Kč). Takže recept vyzkouším. Mějte se G.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Troška ve své kuchařce Nebe v hubě píše, že se lišky zase začínají objevovat, tak kolem Hoštic apod., ale tady u nás na Moravě je to veliká vzácnost. :-(

 
Eja
3670 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Cookie, i když recept čtu až teď, tak jsem shodou okolností dělala včera k večeři houbové rizoto skoro identické, jen bez smetany, z křemenáčů a pravých hříbků, nakrájených na velké kusy, malé vcelku, a bylo skvělé. Ale souhlasím s Bonou, lišky jsou lišky…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

No ale lepší by bylo najít je v lese. Zadarmo, ne za 167 tamtěch a ještě navíc zážitek.. Lišky jsou príma, z dálky identifikovatelné a plodné…samy nebývají.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Pár lištiček jsem nedávno našla nad Šternberkem. Bylo jich žalostně málo, spíše taková fata morgána. Tak jsme se pokochali a nechali je tam. Ta cena, kterou popisuje Blanka není zas tak horentní.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Cookie, tomu mému mimi je už osm..:-)) Já jsem to asi špatně formulovala. Takže zas tak mladá nejsem, je mi 30+8. A tomu mému prvnímu miminku už je osmnáct…
A k tomu manželovi…Když u nás spala jeho sestra a já jsem jí udělala palačinky ke snídani (měla jsem těsto od večera, jinak bych se nenamáhala..:-)), tak říkala, že kdyby si mě nevzal on, vzala by si mě sama :-)))

Blani, děkuji za přání, i Líza děkuje - ještě nespí, no to jsem zvědavá na začátek školní docházky - a pokud koupíš lišky, přeji dobrou chuť!!
Papa Bohdana

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami - Boni,

lišky jsem dnes viděla prodávat v Bille za 167,– Kč/kg. Váhala jsem, ale nakonec jsem je nekoupila. Kdyby tu byl tento recept včera, určitě bych je koupila a vyzkoušela další z tvých lahůdek. A ještě jednou všechno nejlepší a dodatečně i Lízince k narozeninám :-). (Zeleniny ve slaném nálevu mám plný velký hrnec, zítra se bude pokračovat, a chodím na to taky :-))). B.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami - bono

Vše nejlepší k Tvému mimi. Ty jsi taková mladá, hrozně jsi mě překvapila. Manžel si asi uměl vybrat. U vás asi láska prochází žaludkem. :)) Takové množství krásných receptů jsi tady dala…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami-cookie,

s jinými houbami jsem to nezkoušela, ony ty lišky mají takovou specifickou, výraznou chuť i konzistenci… Ale viděla jsem lišky prodávat ve vietnamských zeleninách (tento týden). Tak třeba je seženeš, budu Ti držet palce.
Bylo to fakt moc dobré, nakonec jsem o tom ani nepochybovala, v Ambiente mi vždycky chutnalo. Pa B.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Další krása, ale horší je to s těmi liškami, dají se použít i jiné houby, při zachování chuti?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist