Recept Rissotto ai porcini

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do hrnce nalijeme panenský olivovéhý olej a zahřejeme, přidáme rýží - oproti klasické přípravě rýže se italská neproplachuje vodou - tu zlehka orestujeme aby zesklovatěla. Zalijeme kuřecím vývarem, tak aby byla hladina vývaru asi dva centimetry nad rýží. Vaříme zlehka a občas zamícháme, dokud vývar nevyvaříme. Celý proces by neměl trvat déle než 8 minut. Takto uvařená rýže je al dente - to znamená že při rozkousnutí krásně křupne, ale pozor nesmí být nedovařená!

Zatímco se vaří rýže nakrájíme hřiby na kostky asi 1×1 cm a česnek na tenké plátky. V hrnci necháme rozpustit máslo , přidáme houby, (doporučuji zbytečně nemíchat jinak se houby rozpadnou) a opečeme z jedné strany, lehce promícháme a opečeme z druhé. Přidáme česnek a když začne zlátnout, přidáme rýži - musí být teplá. Opět zlehka promícháme, osolíme špetkou soli, zalijeme čerstvou šlehačkou a zasypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem grana padana (hrst). Oheň ztlumíme na minimum a zamícháme, smetana a sýr nám rizoto spojí, nesmí být suché, spíše mokré a husté. Nakonec posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Doporučuji posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem grana padana.

Recept z jídelního lístku restaurace Ambiente.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 19.07.04 vloženo
  • 7309x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • hřiby celé ( cca 5)
  • italská kulatá rýže ( 0,6 kg)
  • kuřecí vývar
  • panenský olivový olej ( 2 lžíce)
  • čerstvě nastrouhaný parmezán grana padana ( hrst)
  • česnek ( 2 stroužky)
  • čerstvá petrželka
  • máslo (2 lžíce)
  • sůl
  • čerstvá šlehačka (4 PL)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaJ 11.06.13 21:48

Tak toto je moje parketa. Díky.:-)

Odkaz na uvaření

DanaJ 20.10.12 15:55

Moc dobré. Můžu jen doporučit. Díky za super recept.:-)

Diskuse k receptu Rissotto ai porcini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
DanaJ
1133 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rissotto ai porcini

Včera jsem ho udělala a bylo moc dobré.
Ze začátku jsem byla zklamaná jeho nevýraznou chutí, ale pak se to tak nějak rozjí a všichni jsme si byli přidat. I chlapi dali druhý kolečko a to jsem se bále jestli to na ně nebude moc jemný. Úplně urputně jsem sledovala taťku, jak strčil první lžíci do pusy. Mamka se jen chechtala. Nakonec řekl, že je to zvláštní a šel si ještě přidat. UFff… Mamce nechutnala ta „tvrdá“ rýže i když jsem říkala, že je to po italsku al dente.
Takže ejo díky, určitě budu vařit. Když budu chtít potrápit mamu.:-)3
Jo, dala jsem víc hub (cca20), jinak ostatní dle receptu.:-)

 
lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Lass ...

Nevím, kde přesně v Polabí, ale o víkendu jsme byli na houbach u Kolína a našli jsme i krásné čtyři hříbky … a babky jsou taky vlastně hřiby :o)))

Vypadá to moc dobře mňam

 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rissotto ai porcini

Flo, díky za tip…

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rissotto ai porcini - Lass,

skoč si do supermarketu do mrazícího boxu, tam nalovíš mražené hřiby z Polska, já je běžně kupuju v tescu a jsou moc dobré. Jen jsou nakrájené na plátky, ale to by snad neměl být takový problém…

 
Eja
3567 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rissotto ai porcini

Lass, šlo by to určitě, ale nebude to ono, ale možná by chuť vylepšilo, kdybys trošičku sušených hub pomlela na prášek a posypala tím ty žampiony, když se dusí…ale nezkoušela jsem to,to mne jen tak napadlo..

 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rissotto ai porcini

Ejo, tak na tohle se moc těším, jen asi neseženu hřiby, u nás v Polabí ulovím spíš klíště než hřiba. Co žampiony, šlo by to?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist