Recept Řecký závin

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řecký závin

Postup

1. Cibuli necháme na margarínu zesklovatět. Přidáme mleté maso, dobře je propečeme, paté přendáme na mísu.

2. Housky vymačkáme a vmícháme spolu s vejcem a rozdrobeným ovčím sýrem k mletému masu. Osolíme a okořeníme pepřem, tymiánem a polovinou petrželky.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na dva stejně dlouhé pláty. Na vymaštěný plech položíme první plát. Na polovinu rozprostřeme mleté maso a druhou polovinou plátu ji přikryjeme, konce poodhrneme. Na plech položíme druhý plát a postup opakujeme. Oba záviny potřieme žloutkem a pečeme 20 min.

4. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme na závin, posypeme zbytkem petrželky, ementálem a pečeme dalších 10 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 6399x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 jemně pokrájená cibule
  • 3 namočené housky
  • 1 lžíce margarínu
  • 1 kg mletého masa (hovězího a vepřového)
  • 1 vejce
  • 200 g ovčího sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 svazeček sekané petrželky
  • 2 balíčky listového těsta
  • 1 žloutek
  • 2 rajčata
  • 200 g strouhaného ementálu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
TOPlist