Recept Řecký závin

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řecký závin

Postup

1. Cibuli necháme na margarínu zesklovatět. Přidáme mleté maso, dobře je propečeme, paté přendáme na mísu.

2. Housky vymačkáme a vmícháme spolu s vejcem a rozdrobeným ovčím sýrem k mletému masu. Osolíme a okořeníme pepřem, tymiánem a polovinou petrželky.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na dva stejně dlouhé pláty. Na vymaštěný plech položíme první plát. Na polovinu rozprostřeme mleté maso a druhou polovinou plátu ji přikryjeme, konce poodhrneme. Na plech položíme druhý plát a postup opakujeme. Oba záviny potřieme žloutkem a pečeme 20 min.

4. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme na závin, posypeme zbytkem petrželky, ementálem a pečeme dalších 10 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 6751x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 jemně pokrájená cibule
  • 3 namočené housky
  • 1 lžíce margarínu
  • 1 kg mletého masa (hovězího a vepřového)
  • 1 vejce
  • 200 g ovčího sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 svazeček sekané petrželky
  • 2 balíčky listového těsta
  • 1 žloutek
  • 2 rajčata
  • 200 g strouhaného ementálu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Nadýchaná bramborová kaše

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
TOPlist