Recept Rebarborový koláč se sněhem (pro Býky)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme odpočinout cca 30 minut v chladu.
Těsto tenka rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě pečeme 5 minut.
pak těsto vyjmeme a zasypene drobně nakrájenou revení. Zasypeme 2/3 cukru a 20 minut pečeme.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj mandle a potřeme koláč.
Posypeme mandlemi
Pečeme ještě cca 5-8 minut, až sníh zezlátne a zpevní

Recept je z kategorií: Koláče



Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 10204x zobrazeno

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 125 g másla nebo rostlinného tuku
  • Náplň:
  • 1,5 kg rebarbory neboli reveně
  • 0,5 kg cukru (ale dejte raději méně)
  • 100 g jemně strouhaných mandlí
  • 2 bílky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rebarborový koláč se sněhem (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
verdas
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborový koláč se sněhem (pro Býky)

Aha, to zní dobře, zkusím to. Jinak chuťově je to totiž dobrota, jen zatím pokaždé trochu rozplizlá.

 
Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborový koláč se sněhem (pro Býky) - verdas,

nakrájenou rebarboru prosypu cukrem a nechám chvíli vypotit, „šťávu“ scedím (a vypiju) a rebarboru použiju na koláč - pak se už těsto nerozmočí. AG

 
verdas
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborový koláč se sněhem (pro Býky)

Mám s tímhle receptem drobný problém - rebarbora vždycky pustí hodně šťávy, a i když ji v průběhu pečení odebírám, těsto je rozmáčené. Příště ji asi tepelně zpracuju zvlášť, na zahuštění přidám puding a na těsto přidám až úplně nakonec (tedy před sněhem, samozřejmě).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist