Recept Rebarborovy kolac 3

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ocistenou a oloupanou rebarboru nakrajite asi na centimetrove kousky. Pripravite testo, ktere date do kruhove vymazane a vysypane dortove formy. Navrch date nakrajenou rebarboru a pecete v predehrate troube pri 180 st.C cca 35 minut. Mezitim si uslehate z cukru a bilku snih, ktery po uplynule dobe peceni pridate na kolac. Pecete dalsich cca 15 – 20 minut.

P.S. cukru je mozne ubrat

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky



Nahlásit recept

  • 12.05.08 vloženo
  • 6910x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Testo :
  • 150 gr. masla nebo Hery
  • 150 gr. cukru
  • 4 zloutky
  • 1 bilek
  • 300 gr. pol. mouky
  • 1 prasek do peciva
  • ----------------------------------
  • Napln :
  • 800 gr. rebarbory
  • ----------------------------------
  • Povrch :
  • 3 bilky
  • 140 gr. cukru

Doporučená příloha

  • slehacka

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rebarborovy kolac 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lenka2007
1 příspěvek 19.06.08 19:14
Re: Rebarborovy kolac

Tento rebarborovy kolac jsem pekla v dortove forme o prumeru 25 cm, okraj byl vysoky asi 3 cm. Mne vyhovuje na kolaci vice ovoce a jelikozto trochu mene sladim, tak toho cukru opravdu trochu mene a tez bez predchoziho prosypani rebarbory cukrem. Velmi dobry napad s orechy, diky za radu.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Většinou peču reveňový koláč tak, že pod reveň dám vanilkový krém z pudingu. Nejen že nám to chutná, ale zároveň se tím zneutralizuje kyselina šťavelová. S revení dělám to samé, co Terrinka. Oloupu, nakrájím, trochu prosladím a nechám stát, dokud nesmíchám těsto a krém.

 
Hella
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Tenhle koláč peču už moc let, jen do závěrečné „sněhové čepice“ přidávám asi tak 50 g strouhaných ořechů. Je to skutečně množství na celý plech. Když pečete na plechu, stací zapéct těsto s rebarborou tak 10 min, přidat sníh a péct dalších asi 15 min, až zrůžoví. Jinak rebarboru si můžete přisladit (já sypu skořicovým cukrem) ale není to nutné, 140 g cukru ve sněhu bohatě stačí.

 
vladkka
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Mohu se zeptat…rebarboru nijak neupravujete ? Já myslela, že se s ní něco musí udělat kvůli kyselitě šťavelové.
Poradí mi někdo ?

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

To bych zcela určitě tu rebarboru prosladila a tak to i dělám když ho peču. Takže ne P.S. cukru je možno ubrat, ale cukr raději přidat! Já si tu rebarboru nakrájím na kousky „špalíčky“, dám do mísy, procukruju pískovým cukrem a chvilku nechám stát- ta rebarbora tím proslazením tak jako zvlhčí a je na koláči šťavnatější. A dělám zá:,–(ně na plechu, aby toho bylo víc. Máme ho rádi a v dortové formě by nám to zcela určitě nestačilo a ani by se to nevyplatilo péct. Někdy také prosypávám skořicovým cukrem, je taky dobrá ta skořicová chuť + rebarbora. Hezký usměvavý den!

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Těsto i náplň odpovídá spíše rozprostření na plech, v dortové formě bude těsto příliš vysoké jakož i reveně. Pak alespoň bílkovou čepici ze 3 bílků. A hlavně osladit.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Reveň se vůbec nesladí? Jen ten sníh?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

dnes | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
TOPlist