Recept Rebarborovy kolac 3

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ocistenou a oloupanou rebarboru nakrajite asi na centimetrove kousky. Pripravite testo, ktere date do kruhove vymazane a vysypane dortove formy. Navrch date nakrajenou rebarboru a pecete v predehrate troube pri 180 st.C cca 35 minut. Mezitim si uslehate z cukru a bilku snih, ktery po uplynule dobe peceni pridate na kolac. Pecete dalsich cca 15 – 20 minut.

P.S. cukru je mozne ubrat

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky



Nahlásit recept

  • 12.05.08 vloženo
  • 7070x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Testo :
  • 150 gr. masla nebo Hery
  • 150 gr. cukru
  • 4 zloutky
  • 1 bilek
  • 300 gr. pol. mouky
  • 1 prasek do peciva
  • ----------------------------------
  • Napln :
  • 800 gr. rebarbory
  • ----------------------------------
  • Povrch :
  • 3 bilky
  • 140 gr. cukru

Doporučená příloha

  • slehacka

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rebarborovy kolac 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lenka2007
1 příspěvek 19.06.08 19:14
Re: Rebarborovy kolac

Tento rebarborovy kolac jsem pekla v dortove forme o prumeru 25 cm, okraj byl vysoky asi 3 cm. Mne vyhovuje na kolaci vice ovoce a jelikozto trochu mene sladim, tak toho cukru opravdu trochu mene a tez bez predchoziho prosypani rebarbory cukrem. Velmi dobry napad s orechy, diky za radu.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Většinou peču reveňový koláč tak, že pod reveň dám vanilkový krém z pudingu. Nejen že nám to chutná, ale zároveň se tím zneutralizuje kyselina šťavelová. S revení dělám to samé, co Terrinka. Oloupu, nakrájím, trochu prosladím a nechám stát, dokud nesmíchám těsto a krém.

 
Hella
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Tenhle koláč peču už moc let, jen do závěrečné „sněhové čepice“ přidávám asi tak 50 g strouhaných ořechů. Je to skutečně množství na celý plech. Když pečete na plechu, stací zapéct těsto s rebarborou tak 10 min, přidat sníh a péct dalších asi 15 min, až zrůžoví. Jinak rebarboru si můžete přisladit (já sypu skořicovým cukrem) ale není to nutné, 140 g cukru ve sněhu bohatě stačí.

 
vladkka
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Mohu se zeptat…rebarboru nijak neupravujete ? Já myslela, že se s ní něco musí udělat kvůli kyselitě šťavelové.
Poradí mi někdo ?

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

To bych zcela určitě tu rebarboru prosladila a tak to i dělám když ho peču. Takže ne P.S. cukru je možno ubrat, ale cukr raději přidat! Já si tu rebarboru nakrájím na kousky „špalíčky“, dám do mísy, procukruju pískovým cukrem a chvilku nechám stát- ta rebarbora tím proslazením tak jako zvlhčí a je na koláči šťavnatější. A dělám zá:,–(ně na plechu, aby toho bylo víc. Máme ho rádi a v dortové formě by nám to zcela určitě nestačilo a ani by se to nevyplatilo péct. Někdy také prosypávám skořicovým cukrem, je taky dobrá ta skořicová chuť + rebarbora. Hezký usměvavý den!

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Těsto i náplň odpovídá spíše rozprostření na plech, v dortové formě bude těsto příliš vysoké jakož i reveně. Pak alespoň bílkovou čepici ze 3 bílků. A hlavně osladit.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy kolac

Reveň se vůbec nesladí? Jen ten sníh?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
TOPlist