Recept Rajská polévka 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Světlou jíšku zalijeme trochou vody. Přidáme protlak a dolijeme vodou. Osolíme a podle chuti lehce přisladíme. Přidáme špetku muškátového květu nebo strouhaného oříšku. V polévce povaříme hrst rýže.

Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky



Nahlásit recept

  • 03.06.05 vloženo
  • 16193x zobrazeno

Ingredience

  • 2 PL protlaku
  • jíška ze 40 g tuku a 40 g hladké mouky
  • bobkový list
  • špetka muškátového květu
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • cukr
  • hrstka rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajská polévka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajská polévka

Sýr dávám i když mám v polévce rýži. Je to opravdu moc dobré.

 
makrelka
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Rajská polévka

… a ještě je dobré místo rýže dát do misky nahrubo nastrouhany sýr a to zalít horkou rajskou polévkou :) je to pro většinu nezvyklá kombinace ale je výborná :)

 
makrelka
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Rajská polévka

v jednoduchosti je síla… k tomu koření jsem ještě přidala nové koření a tymián… :) moc povedená byla :) díky.

 
Wea
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Rajská polévka

Děkuji moc za tento recept, je jednoduchý a mě vyhovuje. Nechápu některé lidi, kteří jen kritizují. Učím se vařit sama asi od 12 let, protože jsem vyrůstala bez matky. Kdyby byly všude jen ty těžké a perfektní recepty, tak bych to asi neměla úplně jednoduché. Základy jsou třeba. Kdysi jsem si hledala recept i na palačinky a nestydím se za to. Navíc ne vždy člověk má chuť a čas se piplat se složitým a třeba i nákladným jídlem…

Takže ještě jednou děkuji a nenech se otrávit některýma náfukama…

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist