Recept Rajčatové zelí - omáčka Pra

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rezance nakrájané zelí a cibulu dáme do trochy vody variť .
Medzitým si urobíme zásmažku. Do uvarenej kapusty-zelí pridáme pretlak, vychladnutú zásmažku s vodou, sol a cukor podľa chuti.

Napriek jednoduchosti chutná a hlavne rýchla omáčka, vhodná najma k varenému hovadziemu.

Recept je z kategorií: Omáčky zeleninové



Nahlásit recept

  • 07.03.07 vloženo
  • 5484x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 hlávky zelí
  • 1/2 cibule
  • paradajkový pretlak
  • sol, cukor na dochutenie
  • hladká múka a olej na zásmažku - jíšku
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové zelí - omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5022 příspěvků 17.02.10 19:11
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Kedze dnes u nas tato a href=http://w­ww.labuznik.com/re­cipe.php?ID=2965­1>Zemplinska Drobna kapusta
tak som si spomenula ze tu ma aj Anicka recept..su skvele ;-))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA,Jenofefka,

ja Ti poviem, že u nás doma, t.j. na južnom Slovensku to malo konzistenciu segedínu. Moja mamka celkovo mala všetky omáčky hustejšie - teda hustejšia zásmažka. Lydia je Vídeňáčka, teda sa mi zdá, u nich to má akú hustotu - neviem. Nepíše o zahusťovaní.
Majte sa!
 A.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Delam ho podobne jako Lydia, s krajenymi rajcaty. Nedavam speck, ale na taliri ho zdobim lzici huste kysane smetany a k tomu brambory pecene v troube.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka - dotaz

Tuto úpravu neznám, ráda bych to zkusila. Jenom mi není jasné, do jaké míry se jedná o omáčku a do jaké míry je to dušené zelí jako příloha. Jakou to má mít konzistenci? Jako omáčka na segedinský guláš (ten je z kyselého zelí, to je jasné, ale jak to má být husté) nebo jako příloha k vepřovému masu? Na talíř se to lije naběračkou nebo se tam „pleskne“ hromádka?

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - lydia,

zrejme je to pozostatok c.k. monarchie…kaž­dopádne to mám moc rada, dokonca ani to mäso nemusí byť. Každopádne, vyskúšam Tvoju variantu, s tým špekem to musí byť super.
Maj sa fajn!
 A.

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Aničko, já dělám trochu jinak. Zelí nakrájím a nechám chvilku odstát. Na pánvi zkaramelizuji cukr, přidám na kostky nakrájenou cibuli, někdy na kostky nakrájený špek, nechám orestovat. Přidám zelí a protlak, zaliju trochou vývaru a vařím do měkka. Místo protlaku někdy přidám oloupaná rajčata z konzervy, nebo nakonec čerstvá rajčata. U nás je toto zelí velmi známé. Velmi dobré s bramborovými knedlíky, nebo s bramborovou roládou.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist