Recept Rajčatové zelí - omáčka Pra

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rezance nakrájané zelí a cibulu dáme do trochy vody variť .
Medzitým si urobíme zásmažku. Do uvarenej kapusty-zelí pridáme pretlak, vychladnutú zásmažku s vodou, sol a cukor podľa chuti.

Napriek jednoduchosti chutná a hlavne rýchla omáčka, vhodná najma k varenému hovadziemu.

Recept je z kategorií: Omáčky zeleninové


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.03.07 vloženo
  • 5644x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 hlávky zelí
  • 1/2 cibule
  • paradajkový pretlak
  • sol, cukor na dochutenie
  • hladká múka a olej na zásmažku - jíšku
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové zelí - omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5057 příspěvků 17.02.10 19:11
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Kedze dnes u nas tato a href=http://w­ww.labuznik.com/re­cipe.php?ID=2965­1>Zemplinska Drobna kapusta
tak som si spomenula ze tu ma aj Anicka recept..su skvele ;-))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA,Jenofefka,

ja Ti poviem, že u nás doma, t.j. na južnom Slovensku to malo konzistenciu segedínu. Moja mamka celkovo mala všetky omáčky hustejšie - teda hustejšia zásmažka. Lydia je Vídeňáčka, teda sa mi zdá, u nich to má akú hustotu - neviem. Nepíše o zahusťovaní.
Majte sa!
 A.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Delam ho podobne jako Lydia, s krajenymi rajcaty. Nedavam speck, ale na taliri ho zdobim lzici huste kysane smetany a k tomu brambory pecene v troube.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka - dotaz

Tuto úpravu neznám, ráda bych to zkusila. Jenom mi není jasné, do jaké míry se jedná o omáčku a do jaké míry je to dušené zelí jako příloha. Jakou to má mít konzistenci? Jako omáčka na segedinský guláš (ten je z kyselého zelí, to je jasné, ale jak to má být husté) nebo jako příloha k vepřovému masu? Na talíř se to lije naběračkou nebo se tam „pleskne“ hromádka?

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - lydia,

zrejme je to pozostatok c.k. monarchie…kaž­dopádne to mám moc rada, dokonca ani to mäso nemusí byť. Každopádne, vyskúšam Tvoju variantu, s tým špekem to musí byť super.
Maj sa fajn!
 A.

 
lydia
1225 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové zelí - omáčka-PRA

Aničko, já dělám trochu jinak. Zelí nakrájím a nechám chvilku odstát. Na pánvi zkaramelizuji cukr, přidám na kostky nakrájenou cibuli, někdy na kostky nakrájený špek, nechám orestovat. Přidám zelí a protlak, zaliju trochou vývaru a vařím do měkka. Místo protlaku někdy přidám oloupaná rajčata z konzervy, nebo nakonec čerstvá rajčata. U nás je toto zelí velmi známé. Velmi dobré s bramborovými knedlíky, nebo s bramborovou roládou.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist