Recept Rajčata v octě s bazalkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajčata v octě s bazalkou

Postup

1. Ocet a jablečnou šťávu svaříme v hrnci, tvořící se pěnu sbíráme. Koření zavážeme do gázy, vložíme do nálevu, 10 min. společně povaříme, poté vyjmeme. Rajčata omyjeme. Každý plod několikrát propíchneme párátkem.

2. Rajčata a listky bazalky navrstvíme do sklenic. Zalijeme takovým množstvím octa, aby tekutina sahala nejméně 2,5 cm nad rajčata.

3. Plody lehce zamícháme nebo sklenicemi mírně potřeseme, abychom odstranili případné vzduchové bublinky. Sklenice pevně uzavřeme. Necháme stát na chladném tmavém místě 4 - 6 týdnů. Nakládaná rajčata jsou chutnou přílohou ke studené pečeni a grilovanému masu, případně jako předkrm.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny



Nahlásit recept

  • 8366x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-6 tÄ‚ËťdnÄą

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 sklenice (po 250 ml)
  • 4 l jablečného octa
  • 300 ml zahuštěné jablečné štávy
  • 2 lžíce zrnek černého pepře
  • 1 lžíce nového koření
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 2 lžíce zrnek koriandru
  • 3 kousky skořice
  • 3 sušené feferonky
  • 1 kg tvrdých nebo koktejlových rajčat
  • 1 svazek čerstvé bazalky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčata v octě s bazalkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
zuzana
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky za odpověď.

Děkuji za ochotu, až vyzkouším, napíšu.

 
Pepino
44 příspěvků 25.01.09 03:43
No jak se to vezme ...

… strávil sem teď půlhodinku hledáním načež jsem zjistil, že z originálu je to převzatý správně, ale podle toho, že náplň se dává do 4 sklenic po 250 ml, tak by mi toho tři a půl litru nateklo ze stolu do holínek, správná odpověď bude teda asi pravděpodobně uplně přesně 4 dcl jablečného octa.

Děkujeme za všímavost a důvtip :)

 
zuzana
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Omyl?

Opravdu je třeba 4 l octa na uvedené množství rajčat? Miluji rajčata, bazalku ještě více, recept se mi moc zamlouvá, ale množstvím octa jsem zaskočena.
Děkuji za odpověď, Zuzana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Květáková polévka Květáková polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist