Recept Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravíme si obvyklým způsobem těsto/ nejlépe ho zpracujeme ručně/ a necháme odpočinout.
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem rozváleným na cca 5 mm . Na těsto rozložíme škvarky i škvarkovou pomazánku, posypeme sekanou petrželkou.
Ušleháme vejce s teplým mlékem, přidáme smetanu, osolíme, opepříme – opatrně, škvarky jsou slané.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme ve středně horké troubě cca ¨40 minut.
Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Slané koláče



Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 4247x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 25 dkg mouky
  • 12,5 dkg másla
  • 1/2 dcl vody
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 10 dkg škvarkové pomazánky / v Labužníku jako Rillettes/
  • 25 dkg škvarků / v Labužníku jako Francouzské škvarky/
  • 3 vejce
  • 1 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • jakýkoli salát, pivo nebo bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Focaccia s bylinkami a sýrem

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist