Recept Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravíme si obvyklým způsobem těsto/ nejlépe ho zpracujeme ručně/ a necháme odpočinout.
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem rozváleným na cca 5 mm . Na těsto rozložíme škvarky i škvarkovou pomazánku, posypeme sekanou petrželkou.
Ušleháme vejce s teplým mlékem, přidáme smetanu, osolíme, opepříme – opatrně, škvarky jsou slané.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme ve středně horké troubě cca ¨40 minut.
Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Slané koláče



Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 4007x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 25 dkg mouky
  • 12,5 dkg másla
  • 1/2 dcl vody
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 10 dkg škvarkové pomazánky / v Labužníku jako Rillettes/
  • 25 dkg škvarků / v Labužníku jako Francouzské škvarky/
  • 3 vejce
  • 1 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • jakýkoli salát, pivo nebo bílé víno

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Cuketové placky Cuketové placky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
TOPlist