Recept Quattro Rodenti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V Ankh-Morporku dnes žije víc trpaslíků než v trpasličích městech v horách Beraní hlavy, a jak každý gourmet ví, některá z nejlepších jídel vznikla tam, kde se setkaly dvě kultury a vyměnily si recepty (kdo by zapomněl na pomfritové karí nebo štrůdl z lojového pudinku?).
Bohužel, to není případ trpasličí kuchyně, která zůstává stejně nechutná jako předtím. Naštěstí některé trpasličí restaurace vaří „trpasličí“ pokrmy pro jiné rasy, i když tyhle specializované podniky skuteční trpaslíci zavrhují. Vyčítají jim tapety se vzorkem falešných skal a reprodukované důlní zvuky.
Tohle je „lidská“ verze jednoho z nejúspěšnějších „zkřížených“ předpisů.

Předehřejeme troubu na 230 stupňů (asi Celsia :o). Pizzový základ pokapeme kečupem a poklademe sýrem. Pak rajčata rozkrojíme napůl a souměrně je umístíme do každé čtvrtiny pizzy k okraji. Ta vytvoří tělo vašich krys (přituhuje, co?).
Překrojíme napůl žampiony a poloviny přiřízneme tak, aby tvořily tupou špičku. To budou krysí hlavy (jasné?) Ty položte na středovou stranu rajčat. Plátky roastbeefu přiřízněte zhruba do tvaru krysy (ponechte tolik, abyste mohli podstrčit pod „těla“) a pečlivě je položte přes „vnitřnosti“ z rajčete a žampionu (já vás varovala…).
Vmáčkněte černý pepř místo čenichu a očí a místo ocasů položte uvařené makarony. Do hlavy udělejte dva malé zářezy a do nich zasuňte uši - kousky sušených hub.
Každou krysu natřete olivovým olejem a posypte jemně drceným koprem (napodobuje srst). Pak přidejte na pizzu jakékoliv další doplňky, po kterých toužíte, a pečte zhruba 12 - 15 minut.
Když jsou hotovy, utečte a schovejte se pod postel.

Tak, dámy, a ještě sem zkusím časem přidat návod k porcování krysy, kdybyste třeba opovrhly rajčatovou náhražkou… Zatím se spokojte s tímto, a dobrou čarodějnou chuť!

A plný název knihy a asistenti Gyty Oggové při jejím sestavování:
„Užitečný a vzdělávací almanach plný moudrostí, zahrnující Úžasné Recepisy ze Zeměplochy Terryho Pratchetta - KUCHAŘKA STAŘENKY OGGOVÉ“ - (spolu)autoři: Terry Pratchett, Stephen Briggs, Tina Hannan, Paul Kidby. A v Čechách vyšla v nakl. Talpress.

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 30.04.04 vloženo
  • 4367x zobrazeno

Ingredience

  • Drahé přítelkyně
  • tak už se nám to krátí a do každoročního sletu už moc nezbývá, ale třeba ještě zvládnete připravit pohoštění pro své dobré známé, které jste celý rok neviděly... Jistě vám přijde vhod recept od naší slovutné kolegyně, Stařenky Oggové, žijící, jak některé jistě víte, v Lancre, v kraji na Úžasné Zeměploše, kterou máme tu čest poznávat v knihách Terryho Pratchetta :o) Musím dodat, že recepis pochází z trpasličí kuchyně, ale Gyta Oggová jej upravila i pro osoby nad 100 cm. A já přidávám i všechen její komentář...
  • Na jednu pizzu:
  • pizzový základ (korpus)
  • kečup nebo rajský protlak
  • strouhaný sýr (nejlepší je mozarella) a další obloha dle libosti
  • 4 vypasené krysy nebo 2 středně velká rajská jablka
  • 2 velké žampiony
  • 4 slabé plátky roastbeefu
  • 12 zrnek pepře
  • 4 špagety dlouhé a silné jako ocásek nebo jiné těstoviny, vařené
  • 8 plátků sušených hub velkých jako krysí uši
  • olivový olej
  • sušený kopr (nať)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quattro Rodenti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Super

Super Bradičko :) Jednička s hvězdičkou :))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist