Recept Pupkova chlupatá prsa

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pupkova chlupatá prsa

Postup

Kuřecí prsa vcelku co nejvíce propícháme velmi tenkým nožíkem (já barbarsky používám chirurgický skalpel). Plátky lososa nakrájíme na tenké proužky, které opatrně vetkneme do vzniklých děr v prsíčkách tak, aby konce vyčnívaly z obou stran masa (je to hrozná piplačka). Opečeme na másle (pec, pánev, gril, rošt) al kůrčička, poté posypeme jemně nasekanými olivami nebo kapary. Bohatě obložíme zeleninou, příloha není nutná.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 23.06.05 vloženo
  • 5267x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 plátky uzeného lososa v oleji (postačí i imitace z tresky)
  • máslo
  • sůl
  • olivy nebo kapary
  • drcený barevný pepř (nebo směs koření dle obliby).

Doporučená příloha

  • Plzeňské pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pupkova chlupatá prsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
kamilio
546 příspěvků 12.04.10 20:12
Re: Pupkova chlupatá prsa

Odzkoušeno - výborné! Jen malá technologická poznámka: Kousky lososa rychle a jednoduše dostanete do prsa tak, že prso položíte na prkénko, tupým držátkem kávové lžičky prorazíte díru až k prkénku, na prst si dáte kousek lososa a jako do studně to do dírky prstem narvete. Jde to rychle a jednoduše. :)

 
Eja
3605 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Při prohlídce svého deníčku jsem narazila na fotku této skvělé krmě, proto si dovoluji tento klenot připomenout - kdo to ještě nezkoušel, doporučuji.

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Párkrát jsem to zkoušel, ale fakt to nešlo. Ještě než jsem to donesl k ledničce, nějaký nenažranec mně to ukradl (matně si vzpomínám, že jsem to byl vždycky já). A i když jich udělám víc, dopadne to zpravidla stejně. Jak mně jenom trochu slehne, šup tam s tím… :o)

 
Eja
3605 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Pupíku, zkus někdy kousek uschovat, v noci vytáhnout z lednice, nakrájet na tenké plátky, hezky rozložit na talířek, k tomu to rajčátko… - skvěle to vypadá a ještě lépe to chutná !!!

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Tatarku jenom na ta studená z ledničky (protože v ní už stejně v noci nic jiného není)!!! Ale jak jsem psal – nikdy nezbude, takže je to jen hypotetická představa… :o)))

 
Eja
3605 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Pupíku, tatarka učiní poživatelné věci, které bych jinak nevzala do úst, ale dávat tatarku na TENTO KLENOT.....no to neeee!!!!!! Rajčátko jistě, plátek okurčičky nebo tak, ale tatarku:(

 
Pupek  25.01.09 03:43
Pro Eju

Přesně tak, pokud prsíčka prošpikovaná lososem (obarvenou treskou) necháme uležet přes noc v ledničce, prsíčka natáhnou z lososa ten správný šmak.
No a studená prsa jsem ještě neprubnul, u nás nikdy nezbylo… Ale jenom při představě, že bych je při noční inspekci náhodou objevil v lednici, pokydal si je tatarkou, zakousl se k tomu do osoleného rajčete, no – a už zase slintám… ;o)

 
Eja
3605 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

I studená ( pokud zbyde) jsou skvělá - fotečka je v mém deníčku…

 
Eja
3605 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa- doporučuji

Je to piplačka, takže jsem prostě prostrkala kuřecí prsa falešným lososem, jak to šlo, posypala hrubě mletým bílým pepřem, zakápla olejem, zabalila do alobalu a nechala do druhého dne. Pak strčila pod gril v troubě. Olivy a kapary mi přišly příliš brutální, proto jsem na každé hotové porci rozpustila kousek máslíčka a vše zasypala mraženým koprem. K tomu brambůrek a babykarotky. Üžasné!!!!!!

 
toast
171 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pupkova chlupatá prsa

Ta kombinace jemného kuřecího masa u uzeného lososa vypadá velmi lákavě, přihodím do oblíbených receptů, díky Pupku :o)

Přeji hezký den Toast

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist