Recept Punčový dort

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Punčový dort

Postup

Dvě dortové formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce s cukrem vyšleháme na hustou pěnu. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec olej. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části vmícháme kakao. Každé těsto nalijeme do jedné dortové formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučíme, vyklopíme na utěrku a necháme vychladnout.

Cukr svaříme s 300 ml vody na cukerný rozvar, ochutíme ho všemi ingrediencemi a necháme vychladnout.

Světlý korpus důkladně navlhčíme cukerným roztokem. Tmavý korpus vodorovně prokrojíme v polovině na dvě části. Spodní díl potřeme na povrchu marmeládou a položíme na něj světlý korpus. Ten opět potřeme jahodovou marmeládou a přiklopíme tmavým dílem.

Dort necháme do druhého dne odležet v chladu. Pak ho na povrchu potřeme marmeládou a celý potáhneme marcipánem rozváleným na placku, silnou asi 3 mm. Nakonec dort přestříkáme jahodovou polevou a ozdobíme šlehačkou, obalenou v mandlových lupínkách.

1 kousek má asi 1461 kJ, tj. 349 kcal.

Čerpáno z časopisu Rytmus života.

Recept je z kategorií: Dorty



Nahlásit recept

  • 15.10.06 vloženo
  • 32808x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

Těsto:

  • 320 g krupicového cukru
  • 340 g hladké mouky
  • 8 vajec
  • 100 ml oleje
  • 3 PL kakaa
  • tuk a hrubá mouka na formy;

Cukerný rozvar:

  • 150 g krupicového cukru
  • 3 KL rumové esence
  • 3 KL punčové esence
  • 1 KL vanilkové esence
  • 1/2 KL kyseliny citrónové;

Náplň:

  • 200 g jahodové marmelády;

Dohotovení:

  • 200 g marcipánu
  • 100 ml šlehačky
  • 50 g mandlových lupínků.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Punčový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist