Recept Provensálský králík s olivami

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálský králík s olivami

Postup

V hrnci rozehrejte máslo a olej a na tom opecte kousky králíka do hneda. Pridejte cibuli a opecte ji také do svetle hneda. Vse posypte moukou a za stálého míchání nechte zhnednout. Do hrnce pridejte bylinky, prilejte víno a tolik vývaru, aby bylo maso zakryto. Osolte a opeprete. Nechte pobublávat slabým varem pod poklickou asi 45 minut a prípadne pridejte víc vývaru.
Olivy nechte okapat a vypeckujte je. 10 minut pred koncem varení je pridejte do hrnce. Nakonec vyjmete bylinky a jídlo podávejte prímo z hrnce.
Toto jídlo se vetsinou podává s bramborovou kasí pripravenou z varených brambor, vody, olivového oleje, soli a citronové stávy.

Tip: Tímto zpusobem se dá pripravit i kure.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 19.02.08 vloženo
  • 6368x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1,2 kg králicího masa s kostí
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 vetvicky tymiánu
  • 1 malá vetvicka rozmarýnu
  • 50 g másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL mouky
  • 4-5 dl bílého vína
  • 2-3 dl vývaru
  • 100 g cerných oliv ve slaném nálevu
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálský králík s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist