Recept Provensálský králík s olivami

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálský králík s olivami

Postup

V hrnci rozehrejte máslo a olej a na tom opecte kousky králíka do hneda. Pridejte cibuli a opecte ji také do svetle hneda. Vse posypte moukou a za stálého míchání nechte zhnednout. Do hrnce pridejte bylinky, prilejte víno a tolik vývaru, aby bylo maso zakryto. Osolte a opeprete. Nechte pobublávat slabým varem pod poklickou asi 45 minut a prípadne pridejte víc vývaru.
Olivy nechte okapat a vypeckujte je. 10 minut pred koncem varení je pridejte do hrnce. Nakonec vyjmete bylinky a jídlo podávejte prímo z hrnce.
Toto jídlo se vetsinou podává s bramborovou kasí pripravenou z varených brambor, vody, olivového oleje, soli a citronové stávy.

Tip: Tímto zpusobem se dá pripravit i kure.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 19.02.08 vloženo
  • 6314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1,2 kg králicího masa s kostí
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 vetvicky tymiánu
  • 1 malá vetvicka rozmarýnu
  • 50 g másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL mouky
  • 4-5 dl bílého vína
  • 2-3 dl vývaru
  • 100 g cerných oliv ve slaném nálevu
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálský králík s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist