Recept Prejt z vepřové hlavy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měk­kou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namo­čené do vody a vymačkané, sůl, koření.

Zředíme vývarem, přen­dáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatova.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 18.12.04 vloženo
  • 7895x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 hlavy
  • 100 g jater nebo sle­ziny
  • 2 žemle
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1 šálek vývaru z hlavy
  • strou­hanka.

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice, brambory se zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prejt z vepřové hlavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
285 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

Vyzkoušel jsem - výborné! Plný pekáč dobroty a skoro zadarmo!

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

Moc velikonoční jídlo to sice není, navíc jsem ho nikdy nedělala, ale za tu trochu práce to stojí. Uvařila jsem velké koleno, nasekala nadrobno, přidala žemle namočené ve vývaru, játra a slezinu jsem prohnala ostrými noži mixéru, takže játra byla skoro mletá a ze sleziny zůstaly různě velké kousky. Pepř, majoránka a česnek - všeho hodně, pořádně prohňácat rukama…Prejt vypadal nádherně, pěkná struktura na řezu od kousíčků sleziny a masa a byl výborný. Doporučuji, za tu trochu práce to stojí.

 
la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

já přidávám ke 1/4 hlavy uvařit ještě cca 1/2 kg plecka a cibulku osmažím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist