Recept Prejt z vepřové hlavy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měk­kou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namo­čené do vody a vymačkané, sůl, koření.

Zředíme vývarem, přen­dáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatova.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 18.12.04 vloženo
  • 7864x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 hlavy
  • 100 g jater nebo sle­ziny
  • 2 žemle
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1 šálek vývaru z hlavy
  • strou­hanka.

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice, brambory se zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prejt z vepřové hlavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
284 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

Vyzkoušel jsem - výborné! Plný pekáč dobroty a skoro zadarmo!

 
Eja
3562 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

Moc velikonoční jídlo to sice není, navíc jsem ho nikdy nedělala, ale za tu trochu práce to stojí. Uvařila jsem velké koleno, nasekala nadrobno, přidala žemle namočené ve vývaru, játra a slezinu jsem prohnala ostrými noži mixéru, takže játra byla skoro mletá a ze sleziny zůstaly různě velké kousky. Pepř, majoránka a česnek - všeho hodně, pořádně prohňácat rukama…Prejt vypadal nádherně, pěkná struktura na řezu od kousíčků sleziny a masa a byl výborný. Doporučuji, za tu trochu práce to stojí.

 
la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prejt z vepřové hlavy

já přidávám ke 1/4 hlavy uvařit ještě cca 1/2 kg plecka a cibulku osmažím.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuře na medu Kuře na medu
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist