Recept Pražma na angreštu s parmskou šunkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pražmu (může být i jiná dostupná ryba) očistíme a opláchneme ve studené vodě, osolíme, opepříme pokapeme limetkovou šťávou a necháme asi 10 minut odpočinout. Zatím si na půlce oleje zesklovatíme nakrájenou šalotku a přidáme 2/3 očištěného angreštu, cukr, víno a prudce svaříme na polovinu tekutiny. Pak směs prolisujeme, nebo rozmixujeme ponorným mixérem a omáčku uložíme v teple. Na pánvi si rozpálíme zbylý olej a rybu pečeme ze strany kůže dozlatova a křupava. Otočíme filety, které přendáme do pekáčku, vedle nich dáme rozloženou parmskou šunku a zbylou 1/3 angreštu, vložíme do trouby a zapečeme asi 3- 5 minut na 220°C. Rybí porce pak rozdělíme na talíře, překryjeme jí rozpečenými plátky šunky, doplníme omáčkou, kterou jsme udržovali v teple a kuličkami angreštu z pekáčku a už jen podáváme.

Dobrou chuť!

Recept je z časopisu Exkluzivní recepty- delikatesy.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 12.09.08 vloženo
  • 4672x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z pražmy i s kůží
  • 300 g angreštu
  • 100 g plátků parmské šunky (více prorostlé)
  • 2 dl suchého, bílého vína
  • 1 malá cibule šalotka
  • 3 PL olivového oleje
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 kl cukru
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • opečené brambory, nebo bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma na angreštu s parmskou šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pražma na angreštu s parmskou šunkou- vysvětlení!

Aby Vás to všechny nemátlo z vložených diskuzí- recept polévky o které je řeč jsem vymazala a přepsala tímto!!! Myslím, že se nebudete vůbec zlobit. Díky a hezkou sobotěnku! Terrinka

 
Frantiska
922 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

pripomina mi to recepty typu, kdy stoji skupina kluku na koleji pred lednickou a resi co uvarit a pod heslem s chili se sni vsechno neco spacha :) a ono se to nezda, ale kdyz mate hlad, tak snite vsechno, zvlast kdyz to pro vas uvaril nekdo jiny

 
rampik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Byla jsem poučena, že na konzervě musí být napsáno slovo „maso“. Pokud je tam jenom „vepřové“ či „hovězí“ bez slovíčka „maso“ tak nekupovat!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Terrinko, já bych Tvojí Janičce doporučila, ať si uvaří polévku z nudlí a taveňáku a jako druhý chod maso na cibulce a česneku; například s pečivem. Bude mít dva chody, které budou vypadat líp než vše smíchané dohromady… Řekla bych, že ani vizuálně nemůže takový pokrm vypadat zrovna nejlíp.

Někdy se ty děti vymknou..:-))), zvlášť v určitém věku.. Člověk jim podstrojuje, ale ony to prostě chtějí dělat po svém a samozřejmě úplně jinak :-))))

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Terrinko, mám Tě ráda, ale tento recept když vymažeš, tak se ale vůůůbec nic nestane, on opravdu s labužničením nemá nic společného i když ho vaří Tvoje dcera.

 
di
2399 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

No, musím se přiznat, že už při pohledu na ingredience se mi dělá mírně mdlo. Jsem si jistá, že tenhle recept opravdu nevyzkouším…
P.S. Tenhle server se jmenuje Labužník, aspoň mám ten dojem.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Kamilio, naprosto s tebou souhlasím, je myslím jedno jestli vepřové ve vlastní šťávě nebo luncheonmeat, konzervy jsou dnes prostě nepoživatelné. Snad s výjimkou tuňáka ve vlastní sťávě a Heinzových fazolí v tomatě.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery- Kamil, Kely

Kamilio, také z lítostí vzpomínám na tyto konzervy dávné doby, kdy bylo vepřové, prostě vepřové. Docela dobré dělá Kostelec- Kostelecké uzeniny. Dá se použít třeba lanschmeat, nebo něco podobného. Samozřejmně se dá improvizovat, tak je to napsané podle mé dcery.

Kely, to je zcela jasný, že má každý jiné chutě- tohle jsou chutě dcérenky.

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Tedy tuhle polévku si neumím vůbec představit.. maso z konzervy kombinované s čínskou polévkou.. ale každý má jiné chutě.

 
kamilio
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá polévka naší dcery

Jani, už dvakrát jsem se nechal nalákat na nákup vepřového ve vlastní šťávě a pokaždé když jsem odstranil tuk, tak už tam toho moc na další konzumaci nezbývalo. Snad mají jiní větší štěstí. Jinak si ale myslím, že je lepší čínskou polévku nahradit klasickou Podravkou či Vegetou a samostatnými nudlemi.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist