Recept Prasečí ouška

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Prasečí ouška

Postup

Na pracovní plochu prosejeme mouku s práškem do pečiva a uprostřed uděláme důlek.
Tvaroh a máslo nakrájené na kousky vložíme do důlku a zpracujeme rukama do hladkého těsta.
Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále do obdélníku 30×60cm, dvakrát dvojitě přeložíme a zabalíme do folie.
Přes noc necháme v lednici odpočinout.
Vymastíme plech na pečení.
Na vál dáme cukr a na něm vyválíme těsto do velikosti 22×50cm, přitom občas obrátíme, abychom cukr do těsta zaváleli stejnoměrně.
Plát z úzké strany dvakrát přeložíme ke středu a potřetí přeložíme k sobě.
Z tohoto 50cm dlouhého válečku nakrájíme 50 kusů 1cm širokých a položíme na plech.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Prasečí ouška necháme na plechu 15 minut odpočinout a pak pečeme 10 minut, potom obrátíme, aby cukr zkaramelizoval i po druhé straně.

Můžeme plnit máslovým vanilkovým krémem a a polít čokoládovou polevou, nebo naplnit dotuha ušlehanou šlehačkou.

Škola pečení pro začátečníky i pokročilé - Knižní klub 1997

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 18.11.07 vloženo
  • 7709x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45minut+odpoĂ„Ĺ

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 3 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
  • 250g tvarohu
  • 250g másla
  • 250g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.12.14 19:22

Vzpomínka na Nera - http://www.labuznik.cz/…aseci-ouska/

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 19.11.07 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Prasečí ouška

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 20.12.14 01:13

@daduja Nevim co se mu na tom nelibi, vzdyt to vypada presne jak to ma byt. Zkaramelizovany cukr a pekna svetle hneda barva.

 
daduuja
954 příspěvků 19.12.14 19:14

@exczech já vím :-)

Manželovi se fotka nelíbí, moc se mu nelíbí, vypadají připáleně, ale je to zkaramelizovaný cukr focený večer, no, mně se taky nelíbí, takže dík za pochvalu :hug:
Mám tvaroh přímo z mlékárny, je to jiný level než kupovaný, takže na Silvestra budou pečené jednohubky :-)

 
exczech
297 příspěvků 19.12.14 18:27
Palmiers

Odborne to jsou Palmiers a nebo take Elephant ears ;) Delane z listoveho testa. Moc pekne to mas udelane.

 
daduuja
954 příspěvků 18.12.14 19:27

Z těsta se dají připravit i http://www.labuznik.cz/…ove-krachle/, nebo kremrole, paštičky… se slanou náplní, pokud nebudeme těsto vyvalovat v cukru :-)

 
danda  19.07.09 06:16
Re: Prasečí ouška - aničko :-)

klidně přijeďte, jste vítáni, ale ode dneška nemám už ani tu varnou desku, takže tak za měsíc, jinak se mi tu zvrátíš :-)) V srpnu uděláme nějakou trachtaci :-)

 
anickav
2903 příspěvků 19.07.09 03:31
Re: Prasečí ouška

Holka zlatá, teba som nevidela…ani nepamätám. A dokonca sme sa nestihli vykecať ani v Strachotíne…asi ťa zas prepadnem.
Robila som uši, ako popisuješ, ale neboli také pekné ako na obrázku.
Dnes som robila z tohto cesta taštičky s marmeládou. A sú jedlé aj na druhý deň, mám odskúšané.
Pekný večer!

 
danda  19.07.09 02:56
Re: Prasečí ouška - aničko :-)

vykrajuješ kolečka, nebo skládáš také uši?, plněné slanou nádivkou budou výborné k pivu, vínu …, díky za inspiraci :-)

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška sú skvelé!

Pred časom som odskúšala a zabudla pochváliť - doporučujem, ide to rýchlo a je to ako stvorené, ak chceme návšteve ponúknuť niečo ľahké a sladké ku káve.
Dandi, keď som to robila, až vtedy mi došlo, že presne z tohto cesta - iba slušne osoleného robím také malé rýchle pagáčiky, potieram vajcom a sypem sezamom, syrom. Ten recept tu tiež niekde bude určite.
Zdravím!
 A.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Hej, Jol :-))

je to rychlovka, ale dobrá :-), já si právě vytiskla Korejské teriyaki , bude zítra a už se těším :-)), hezký pozdrav a máš pravdu, odpoledne jsem škytala, až jsem nadávala :-)) D

 
jolana
4987 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Dandi, prinajmensom by sa ti malo skitkutak, usi horiet -u nas sa hovori ak na niekoho spominame/chvalime a on o tom nevie tak mu horia usi-a poriadne ti v nich zvonit (pre zvonenie tiez plati predosle)…su fantasticke..velky pozdrav z treskucej zimy od nas k Vam a prijemny vecer.. :)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Marmí :-)

uvádíš mě do purpurových rozpaků, mám tě ráda, pozdravuj Kvida :-)

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Palmiers?!!

Hihi, já z toho postupu vůbec nepochopila, že jde o tvarování jako u Palmiers, které se staly naším rodinným hitem. No, to mi zase spadlo sebevědomí. Ale máš bod Dandi, ale ty ho nepotřebuješ. Jsi anděl a hvězda (ale to už jsem ti psala).

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška, jednoducho nádhera!

Danda, vďaka!

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Tohle budu muset vyzkoušet. Díky. Zdravím.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Blani :-)

musíš na Vladku, to je ten učitelka :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Dandí

obdivuji tě, jak zvládáš vkládání fotek a odkazů, to se snad nikdy nenaučím :-(. Dobrou noc. B.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Marmí :-)

a tady u babi je návod ještě krásnější :-)) Měj se :-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

tak a snad se v tom Marmeládko vyznáš :-)) Nechte si chutnat :-)

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Danda

Děkuji , Dando, až přijedou vnoučata, tak pro ně prasečí ouška připravím. Už se na to těším. Zdraví Libuše.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška-Dandi,

na mě docela vysoká matematika, ale snad to chápu. To zas bude ten notebook upatlanej od těsta…:-)) O vlasech, které mi lezou do čela, ani nemluvě…

Tak vidíš, Tebe to nebolelo a já teď udělám jedno ťuknutí tužtičkou a už je v oblíbených, čekajících na vyzkoušení…

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Díky, Dando, už ukládám.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Dando, ty se v tom vyznáš? Já se ztratila po prvním přeložení :)).

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist