Recept Prasečí ouška

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Prasečí ouška

Postup

Na pracovní plochu prosejeme mouku s práškem do pečiva a uprostřed uděláme důlek.
Tvaroh a máslo nakrájené na kousky vložíme do důlku a zpracujeme rukama do hladkého těsta.
Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále do obdélníku 30×60cm, dvakrát dvojitě přeložíme a zabalíme do folie.
Přes noc necháme v lednici odpočinout.
Vymastíme plech na pečení.
Na vál dáme cukr a na něm vyválíme těsto do velikosti 22×50cm, přitom občas obrátíme, abychom cukr do těsta zaváleli stejnoměrně.
Plát z úzké strany dvakrát přeložíme ke středu a potřetí přeložíme k sobě.
Z tohoto 50cm dlouhého válečku nakrájíme 50 kusů 1cm širokých a položíme na plech.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Prasečí ouška necháme na plechu 15 minut odpočinout a pak pečeme 10 minut, potom obrátíme, aby cukr zkaramelizoval i po druhé straně.

Můžeme plnit máslovým vanilkovým krémem a a polít čokoládovou polevou, nebo naplnit dotuha ušlehanou šlehačkou.

Škola pečení pro začátečníky i pokročilé - Knižní klub 1997

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 18.11.07 vloženo
  • 8050x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45minut+odpoĂ„Ĺ

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 3 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
  • 250g tvarohu
  • 250g másla
  • 250g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.12.14 19:22

Vzpomínka na Nera - http://www.labuznik.cz/…aseci-ouska/

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 19.11.07 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Prasečí ouška

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 20.12.14 01:13

@daduja Nevim co se mu na tom nelibi, vzdyt to vypada presne jak to ma byt. Zkaramelizovany cukr a pekna svetle hneda barva.

 
daduuja
1032 příspěvků 19.12.14 19:14

@exczech já vím :-)

Manželovi se fotka nelíbí, moc se mu nelíbí, vypadají připáleně, ale je to zkaramelizovaný cukr focený večer, no, mně se taky nelíbí, takže dík za pochvalu :hug:
Mám tvaroh přímo z mlékárny, je to jiný level než kupovaný, takže na Silvestra budou pečené jednohubky :-)

 
exczech
297 příspěvků 19.12.14 18:27
Palmiers

Odborne to jsou Palmiers a nebo take Elephant ears ;) Delane z listoveho testa. Moc pekne to mas udelane.

 
daduuja
1032 příspěvků 18.12.14 19:27

Z těsta se dají připravit i http://www.labuznik.cz/…ove-krachle/, nebo kremrole, paštičky… se slanou náplní, pokud nebudeme těsto vyvalovat v cukru :-)

 
danda  19.07.09 06:16
Re: Prasečí ouška - aničko :-)

klidně přijeďte, jste vítáni, ale ode dneška nemám už ani tu varnou desku, takže tak za měsíc, jinak se mi tu zvrátíš :-)) V srpnu uděláme nějakou trachtaci :-)

 
anickav
2904 příspěvků 19.07.09 03:31
Re: Prasečí ouška

Holka zlatá, teba som nevidela…ani nepamätám. A dokonca sme sa nestihli vykecať ani v Strachotíne…asi ťa zas prepadnem.
Robila som uši, ako popisuješ, ale neboli také pekné ako na obrázku.
Dnes som robila z tohto cesta taštičky s marmeládou. A sú jedlé aj na druhý deň, mám odskúšané.
Pekný večer!

 
danda  19.07.09 02:56
Re: Prasečí ouška - aničko :-)

vykrajuješ kolečka, nebo skládáš také uši?, plněné slanou nádivkou budou výborné k pivu, vínu …, díky za inspiraci :-)

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška sú skvelé!

Pred časom som odskúšala a zabudla pochváliť - doporučujem, ide to rýchlo a je to ako stvorené, ak chceme návšteve ponúknuť niečo ľahké a sladké ku káve.
Dandi, keď som to robila, až vtedy mi došlo, že presne z tohto cesta - iba slušne osoleného robím také malé rýchle pagáčiky, potieram vajcom a sypem sezamom, syrom. Ten recept tu tiež niekde bude určite.
Zdravím!
 A.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Hej, Jol :-))

je to rychlovka, ale dobrá :-), já si právě vytiskla Korejské teriyaki , bude zítra a už se těším :-)), hezký pozdrav a máš pravdu, odpoledne jsem škytala, až jsem nadávala :-)) D

 
jolana
5020 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Dandi, prinajmensom by sa ti malo skitkutak, usi horiet -u nas sa hovori ak na niekoho spominame/chvalime a on o tom nevie tak mu horia usi-a poriadne ti v nich zvonit (pre zvonenie tiez plati predosle)…su fantasticke..velky pozdrav z treskucej zimy od nas k Vam a prijemny vecer.. :)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Marmí :-)

uvádíš mě do purpurových rozpaků, mám tě ráda, pozdravuj Kvida :-)

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Palmiers?!!

Hihi, já z toho postupu vůbec nepochopila, že jde o tvarování jako u Palmiers, které se staly naším rodinným hitem. No, to mi zase spadlo sebevědomí. Ale máš bod Dandi, ale ty ho nepotřebuješ. Jsi anděl a hvězda (ale to už jsem ti psala).

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška, jednoducho nádhera!

Danda, vďaka!

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Tohle budu muset vyzkoušet. Díky. Zdravím.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Blani :-)

musíš na Vladku, to je ten učitelka :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Dandí

obdivuji tě, jak zvládáš vkládání fotek a odkazů, to se snad nikdy nenaučím :-(. Dobrou noc. B.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Marmí :-)

a tady u babi je návod ještě krásnější :-)) Měj se :-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

tak a snad se v tom Marmeládko vyznáš :-)) Nechte si chutnat :-)

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška - Danda

Děkuji , Dando, až přijedou vnoučata, tak pro ně prasečí ouška připravím. Už se na to těším. Zdraví Libuše.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška-Dandi,

na mě docela vysoká matematika, ale snad to chápu. To zas bude ten notebook upatlanej od těsta…:-)) O vlasech, které mi lezou do čela, ani nemluvě…

Tak vidíš, Tebe to nebolelo a já teď udělám jedno ťuknutí tužtičkou a už je v oblíbených, čekajících na vyzkoušení…

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Díky, Dando, už ukládám.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí ouška

Dando, ty se v tom vyznáš? Já se ztratila po prvním přeložení :)).

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist