Recept Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme asi 1 hodinu. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostečky a na másle do růžova usmažíme s jemně nakrájenou cibulkou; načež přidáme k srdci. Po 1/2 hodině varu polévku zahustíme žlutou řídkou máslovou jíškou, měkké srdce nakrájíme na kostečky a přidáme se současně zvlášť uvařenými perličkami do polévky a vše dobře povaříme asi 1/2 hodiny. Před podáváním okořeníme polévku sekanou zelenou petrželkou a několika kapkami Maggiho koření.

Recept je z kategorií: Historické recepty



Nahlásit recept

  • 15.02.05 vloženo
  • 5905x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 25 dkg vepřového srdce
  • 11/2 vody
  • sůl
  • 15 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 2 dkg cibule
  • 2 dkg másla na osmažení
  • 5 dkg krupek perliček
  • zelená petržel
  • 10 kapek Maggiho koření.
  • Na jíšku:
  • 3 dkg másla
  • 3 dkg mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Jaara
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové (PRA)

Výborně, tato autorka má našim hospodyňkám, které jsou zblblé „zdravou“ výživou stále co říci. Vařila a vaří podle ní moje maminka a pánbu zaplať, oběma mým rodičům tato strava nikterak neubližuje. Táta je ve svých takřka 84 letech úplně fit a maminka mladice (74) jakbysmet. I já mám samosebou ve své sbírce knih o vaření tento klenot a beru z něj neustále inspiraci

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist