Recept Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme asi 1 hodinu. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostečky a na másle do růžova usmažíme s jemně nakrájenou cibulkou; načež přidáme k srdci. Po 1/2 hodině varu polévku zahustíme žlutou řídkou máslovou jíškou, měkké srdce nakrájíme na kostečky a přidáme se současně zvlášť uvařenými perličkami do polévky a vše dobře povaříme asi 1/2 hodiny. Před podáváním okořeníme polévku sekanou zelenou petrželkou a několika kapkami Maggiho koření.

Recept je z kategorií: Historické recepty



Nahlásit recept

  • 15.02.05 vloženo
  • 5866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 25 dkg vepřového srdce
  • 11/2 vody
  • sůl
  • 15 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 2 dkg cibule
  • 2 dkg másla na osmažení
  • 5 dkg krupek perliček
  • zelená petržel
  • 10 kapek Maggiho koření.
  • Na jíšku:
  • 3 dkg másla
  • 3 dkg mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Jaara
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové (PRA)

Výborně, tato autorka má našim hospodyňkám, které jsou zblblé „zdravou“ výživou stále co říci. Vařila a vaří podle ní moje maminka a pánbu zaplať, oběma mým rodičům tato strava nikterak neubližuje. Táta je ve svých takřka 84 letech úplně fit a maminka mladice (74) jakbysmet. I já mám samosebou ve své sbírce knih o vaření tento klenot a beru z něj neustále inspiraci

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist