Recept Polévka z řapíkatého celeru

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z řapíkatého celeru

Postup

Pórek a celer opereme. Použijeme-li velké řapíky celeru, oloupeme je. Cibuli a brambory oloupeme. Celer včetně listů, pórek a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Brambory nakrájíme na kostky (1 – 2 cm). Ohřejeme bujón. Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme pórek a celer a ještě chvíli za stálého míchání zahříváme. Pak přilijeme ohřátý bujon, přidáme brambory a pomalu vaříme 20 minut. Nakonec prolisujeme nebo rozmixujeme, je-li třeba přisolíme a opepříme a podáváme horké, posypané lístky kerblíku nebo zelené petržele.

Nutriční hodnoty:
Energie = 688 kJ, bílkoviny = 3,3 g tuky = 10,1 g, sacharidy = 13,9 g

Nezapomeňte si prohlédnout i krásné foto od Dandy.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky



Nahlásit recept

  • 05.11.07 vloženo
  • 43500x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400 g řapíkatého celeru
  • 200 g brambor
  • 200 g pórku (jen bílá část)
  • 250 g cibule
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 30 g másla nebo margarinu
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Nira 15.03.12 22:38

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

danda 17.11.07 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Polévka z řapíkatého celeru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
rettiska
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka z řapíkatého celeru

řapíkatý celer je velmi kvalitní a dobrá zelenina a jsem ráda,že se vůbec objevila.Určitě ji zsím

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Polévka z řapíkatého celeru - Nero :-)

byla opět moc dobrá..a zdravá :-)

 
Odula
17 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka z řapíkatého celeru

Recept jsem si ihned uložila, vezmu jej společně s receptem na celerovou krémovou polévku děvčatům do kurzu. Moc se těším na přípravu, už se mi sbíhají sliny:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist