Recept Polévka z ovesných vloček s mrkví

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z ovesných vloček s mrkví

Úvod

Polévka je vhodná při léčbě zácpy.Obsahuje vlákninu rozpustnou i nerozpustnou, vitamíny sk.B,vit.A,vápník ,hořčík,železo,zi­nek.Chceme-li ji mít zdravější,použijeme místo masoxu sůl a koření,např,ma­joránka,bazal­ka,petrželovou nať,pažitku nebo mladou zelenou cibulku.

Postup

Nakrájenou cibuli smažíme na oleji,přidáme nastrouhanou mrkev,špetku soli aby mrkev pustila šťávu.Přilejeme vařící vodu,kostku masoxu,vsypeme vločky. Povaříme asi 15 min.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 25.02.10 vloženo
  • 10475x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 20 min-

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g.mrkve
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lž.oleje
  • 1 kostka masoxu
  • 1 cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.11.15 16:54

Vydáváte-li ženský časopis, doporučuji tento recept zařadit do rubriky „Jak se zbavit chlapa“.

Odkaz na uvaření

lehocka.j 02.03.14 10:06

Konečně sem ji vyfotila

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.01.13 14:48

Moc dobrá polévka - jen jsem ji namixovala, aby měla krémovou konzistenci…
Masox nedávám, ale ne proto, že bych proti němu něco měla. Spíš proto, že ho prostě nekupuji, mám plno bylinek z vlastní zahrady - zde hodně pomohl prášek ze sušeného libečku, jen špetička, aby se to nezkazilo, protože libeček je dost aromatický…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Polévka z ovesných vloček s mrkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
997 příspěvků 04.11.15 17:18

Van. Thomas to chce číst i úvody - ne do rubriky, jak se zbavit chlapa, ale sloupeček s nadpisem Vaše-Naše zdravotní problémy - jak se zbavit zácpy :-)

 
Cisajda
37 příspěvků 03.03.14 16:02
Vločková, mňam

Taky mám tuhle polívku moc ráda. Ty vločky „nezavářím“, ale upražím na másle s tou zeleninkou. :potlesk:

 
Zuzka1973
1740 příspěvků 30.01.13 10:26

@birkana Ten česnekový je dobrý, jen to chce hlídat, aby nezčernal, taky se mi to už zadařilo :D Raději ho melu hned, jak dostatečně ztvrdne a pak jen lehce dosuším na plechu na papíru. Zrovna v kombinaci s houbovým bývá super :) Sice nejraději česnek čerstvý, ale mockrát se tenhle prášek už šiknul, hlavně dcerunka je na česnek v jídle opatrná, v pomazánce jí nevadí, ale v polévkách preferuje ten sušený. Takže když je doma, používám ten.
Hodně ho využiju při přípravě domácí vegety, nedávno jsem zkoušela jinou, podle jednoho receptu zde, a také je výborná. Aspoň jsem zužitkovala nějakou tu zeleninu, nějak jsem jí uskladnil na zimu víc, než se stíhá jíst. Pořád ze zvyku „syslím“ pro čtyři, přitom synek už má svoji domácnost a dcera jezdí domů ob týden, ale naštěstí je plno nápadů, jak tu loňskou úrodu zpracovat :kytka:

 
birkana
1517 příspěvků 30.01.13 09:52

Houbový prášek mixuju, tedy přesněji suché houby umelu v kávomlýnku (nástavec na mixér) a pak „procedím“ cedníkem. Prášek uschovám a větší kousky hub z cedníku přidám třeba do bramboračky :lol:

Ten česnekový prášek :palec: budu „muset“ také vyrobit! Díky za tip :mavam: :kytka:

 
Zuzka1973
1740 příspěvků 30.01.13 08:38

@birkana Přesně… já si už nějaký čas ten houbový prášek i sama dělám, vlastně nejen z hub… Požadovanou surovinu (houby, koření, bylinky, zeleninu - ta je ale vhodná jen některá) nasuším v sušičce a hned, ještě teplé, je přes síto promnu, používám na to takový ten klasický drátěný cedník a „hříbek“ na pasírování, zbytek doprotřu ručně. Na česnek či zeleninu zase pomáhá mlýnek. Nejčastěji ale dělám prášky: houbový, libečkový, petrželový, celerový, česnekový, koprový a kmínový. Chutě si pak miujeme podle momentální chuti a potřeby. Proti masoxu sice nic nemám, ale vadí mi jeho slanost a specifická příchuť. Ale komu nevadí na chuť, tak má o dost usnadněnou práci :)

V této polévce příjemně dominuje ta cibulka s mrkví, vločky tomu dodaly jejich typickou chuť… Asi hodně hraje roli to orestování, vážně polévka chhutnala takto skvěle, než kdyby se přísady do hrnce jen tak naházely… ;)

 
birkana
1517 příspěvků 30.01.13 07:19

Do polévek (hlavně těch s nevýraznou chutí) přidávám jako ochucující a kořenící přísadu prášek ze sušených hub. Ale opatrně, je silně aromatický. :idea: Pak už Masoxu není třeba.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist