Recept Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření a pod pokličkou uvařte doměkka.

2. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu.

3. Měkké maso vyjměte, oberte z kostí a drobně pokrájejte, vývar proceďte a zavařte do něj žemlové knedlíčky.

4. Pak přidejte maso, mrkev pokrájenou na kostičky a opět polévku přiveďte k varu.

5. Přidejte mléko, v němž jste rozkvedlali žloutek a přihřejte, avšak nevařte.

6. Polévku dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.

Žemlové knedlíčky: Žemli pokrájenou na jemné kostičky pokropte mlékem rozšlehaným s vejcem a nechejte prosáknout. Přidejte rozehřáté máslo, rozsekanou petrželku, strouhanku, sůl a koření, promíchejte a udělejte malé knedlíčky. Zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody, má-li vývar zůstat čirý) a vařte asi 3 až 4 minuty.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 05.07.04 vloženo
  • 4052x zobrazeno

Ingredience

  • • Hlava, nožky a žebra z králíka
  • • Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
  • • 2 zrnka pepře
  • • 1 zrnko nového koření
  • • 1dl mléka
  • • 1 žloutek z čerstvého vejce
  • • Asi 1.4 l vody
  • • Pažitka
  • • Sůl
  • • Masox
  • • Žemlové knedlíčky:
  • - 1 žemle
  • - Asi 4 lžíce mléka
  • - 20g másla
  • - 1 vejce
  • - 2 až 3 lžíce strouhanky
  • - Sůl
  • - Pepř
  • - Muškátový květ
  • - Petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist