Recept Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření a pod pokličkou uvařte doměkka.

2. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu.

3. Měkké maso vyjměte, oberte z kostí a drobně pokrájejte, vývar proceďte a zavařte do něj žemlové knedlíčky.

4. Pak přidejte maso, mrkev pokrájenou na kostičky a opět polévku přiveďte k varu.

5. Přidejte mléko, v němž jste rozkvedlali žloutek a přihřejte, avšak nevařte.

6. Polévku dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.

Žemlové knedlíčky: Žemli pokrájenou na jemné kostičky pokropte mlékem rozšlehaným s vejcem a nechejte prosáknout. Přidejte rozehřáté máslo, rozsekanou petrželku, strouhanku, sůl a koření, promíchejte a udělejte malé knedlíčky. Zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody, má-li vývar zůstat čirý) a vařte asi 3 až 4 minuty.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 05.07.04 vloženo
  • 4036x zobrazeno

Ingredience

  • • Hlava, nožky a žebra z králíka
  • • Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
  • • 2 zrnka pepře
  • • 1 zrnko nového koření
  • • 1dl mléka
  • • 1 žloutek z čerstvého vejce
  • • Asi 1.4 l vody
  • • Pažitka
  • • Sůl
  • • Masox
  • • Žemlové knedlíčky:
  • - 1 žemle
  • - Asi 4 lžíce mléka
  • - 20g másla
  • - 1 vejce
  • - 2 až 3 lžíce strouhanky
  • - Sůl
  • - Pepř
  • - Muškátový květ
  • - Petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist