Recept Polévka s jarními bylinkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme.

Jarní bylinky pečlivě opereme a posekáme je nahrubo. Rozsekané bylinky na zbývající rozpuštěné máslo a krátce je podusíme. Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.

V lehce zahoustlé polévce jsou vidět kousky zelených bylinek a žluté částečky rozptýlených žloutků. Vůně a chuť je jemná, charakteristická pro použité nebo převládající byliny.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 2377x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l vývaru z jehněčího masa,drobů a kostí
  • 80 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g soli
  • 0,5 g mletého pepře
  • 0,2 g muškátového květu (oříšku)
  • 150 g jarních bylinek:
  • mladých kopřiv,libečku,petrželky,pampelišky,špenátových listů
  • 2 vaječné žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka s jarními bylinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka s jarními bylinkami

chudáci jehňata…nikdy jsem toto maso nejedla ani telecí..je mi líto těch roztomilých tvorečků..ale s jiným masem..proč to nevyzkoušet?

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist