Recept Polévka s jarními bylinkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme.

Jarní bylinky pečlivě opereme a posekáme je nahrubo. Rozsekané bylinky na zbývající rozpuštěné máslo a krátce je podusíme. Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.

V lehce zahoustlé polévce jsou vidět kousky zelených bylinek a žluté částečky rozptýlených žloutků. Vůně a chuť je jemná, charakteristická pro použité nebo převládající byliny.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 2388x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l vývaru z jehněčího masa,drobů a kostí
  • 80 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g soli
  • 0,5 g mletého pepře
  • 0,2 g muškátového květu (oříšku)
  • 150 g jarních bylinek:
  • mladých kopřiv,libečku,petrželky,pampelišky,špenátových listů
  • 2 vaječné žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka s jarními bylinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Polévka s jarními bylinkami

chudáci jehňata…nikdy jsem toto maso nejedla ani telecí..je mi líto těch roztomilých tvorečků..ale s jiným masem..proč to nevyzkoušet?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist