Recept Polévka paveze

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka paveze

Postup

Česnek oloupeme a s lžičkou soli utřeme, pažitku a oregano opláchneme a nadrobno nasekáme. Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, vývar uvedeme do varu. Olej na pánvi rozpálíme a na něm 30 vteřin smažíme utřený česnek.

Česnek vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme dozlatova po obou stranách krajíčky chleba. Hotové topinky rozložíme na talíře a na každou z nich umístíme žloutek. Opatrně, abychom nenamočili povrch topinky, vlijeme do talířů vroucí vývar.

Posypeme strouhaným parmezánem nebo oštěpkem a nakonec přidáme oregano a pažitku. Polévku podáváme velmi horkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 05.05.04 vloženo
  • 4161x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 ml masového vývaru
  • 4 žloutky
  • 50 g strouhaného parmazánu nebo sušeného nastrouhaného oštěpku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 svazku pažitky
  • 1/2 svazku čerstvého oregana
  • 4 krajíčky bílého pšeničného chleba
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka paveze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist