Recept Polévka paveze

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka paveze

Postup

Česnek oloupeme a s lžičkou soli utřeme, pažitku a oregano opláchneme a nadrobno nasekáme. Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, vývar uvedeme do varu. Olej na pánvi rozpálíme a na něm 30 vteřin smažíme utřený česnek.

Česnek vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme dozlatova po obou stranách krajíčky chleba. Hotové topinky rozložíme na talíře a na každou z nich umístíme žloutek. Opatrně, abychom nenamočili povrch topinky, vlijeme do talířů vroucí vývar.

Posypeme strouhaným parmezánem nebo oštěpkem a nakonec přidáme oregano a pažitku. Polévku podáváme velmi horkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 05.05.04 vloženo
  • 4217x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 ml masového vývaru
  • 4 žloutky
  • 50 g strouhaného parmazánu nebo sušeného nastrouhaného oštěpku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 svazku pažitky
  • 1/2 svazku čerstvého oregana
  • 4 krajíčky bílého pšeničného chleba
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka paveze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist