Recept Plzeňský guláš

aneb Plzeňský guláš s párkem a vejcem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plzeňský guláš

Postup

Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahne­me dozlatova na tuku (kdo mů­že, dá sádlo), nejlépe přímo v papiňáku. Vložíme maso a za stálého míchání ho osmahneme po všech stranách.

Přidáme mletou papriku a znovu za mí­chání krátce osmahneme, zaprášíme moukou a krátce zapra­žíme a postupně, za stálého mí­chání, přiléváme vřelou vodu na potřebné množství.

Dále přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř a kmín, masox, utřený česnek, majoránku a ce­lou dávku piva, papiňák uzavře­me a necháme dělat 30–40 mi­nut. Po otevření hrnce omáčku podle potřeby dochutíme, větši­nou pouze trochu dosolíme.

Guláš na talíři doplňujeme párkem opečeným na tuku, který jsme zpestřili šikmými zářezy a čtvrtkou natvrdo vařeného vej­ce. Podle chuti můžeme přidat i 2–3 tenké plátky cibule.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 11.02.05 vloženo
  • 13246x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400-500 g hovězího masa předního nebo kližky (případ­ně i zadního)
  • 3-4 střední ci­bule
  • 1-1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1,5-2 lžičky soli
  • 1,5-2 lžíce rajčatového protla­ku
  • špetička drceného pepře
  • špetka mletého kmínu
  • zhruba 0,6 l vody
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 2 střední stroužky česneku
  • menší špetka majo­ránky
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1,5 dl piva desítky
  • 4 nožičky párku
  • 1 vejce
  • olej na smaže­ní cibule a párků.

Doporučená příloha

  • na Plzeňsku jsou tradiční přílohou smažené bram­borové krokety jinak volíme pří­lohu podle své chuti a zvy

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plzeňský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
TOPlist