Recept Plzeňský guláš

aneb Plzeňský guláš s párkem a vejcem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plzeňský guláš

Postup

Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahne­me dozlatova na tuku (kdo mů­že, dá sádlo), nejlépe přímo v papiňáku. Vložíme maso a za stálého míchání ho osmahneme po všech stranách.

Přidáme mletou papriku a znovu za mí­chání krátce osmahneme, zaprášíme moukou a krátce zapra­žíme a postupně, za stálého mí­chání, přiléváme vřelou vodu na potřebné množství.

Dále přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř a kmín, masox, utřený česnek, majoránku a ce­lou dávku piva, papiňák uzavře­me a necháme dělat 30-40 mi­nut. Po otevření hrnce omáčku podle potřeby dochutíme, větši­nou pouze trochu dosolíme.

Guláš na talíři doplňujeme párkem opečeným na tuku, který jsme zpestřili šikmými zářezy a čtvrtkou natvrdo vařeného vej­ce. Podle chuti můžeme přidat i 2-3 tenké plátky cibule.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 11.02.05 vloženo
  • 24017x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400-500 g hovězího masa předního nebo kližky (případ­ně i zadního)
  • 3-4 střední ci­bule
  • 1-1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1,5-2 lžičky soli
  • 1,5-2 lžíce rajčatového protla­ku
  • špetička drceného pepře
  • špetka mletého kmínu
  • zhruba 0,6 l vody
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 2 střední stroužky česneku
  • menší špetka majo­ránky
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1,5 dl piva desítky
  • 4 nožičky párku
  • 1 vejce
  • olej na smaže­ní cibule a párků.

Doporučená příloha

  • na Plzeňsku jsou tradiční přílohou smažené bram­borové krokety jinak volíme pří­lohu podle své chuti a zvy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plzeňský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist