Recept Plněné zelné listy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z masa, rýže, vejce soli a pepře zpracujeme kompaktní hmotu.

Ve velkém hrnci ovaříme zelnou hlávku (manžel vždycky oloupne pár ovařených listů z vrchu a zase jí vrátí zpátky). Seřízneme košťál pokud je moc silný a dáme do listu trochu masové náplně a pevně stočíme do závitku, kraje se zastrčí dovnitř.

Na dno většího hrnce dáme dva tři zelné listy tak, aby dno bylo zakryté, pak do hrnce vyrovnáme všechny závitky. Závitky zalijeme vodou s rajčatovým protlakem, tak aby závitky byla zakryté (špičky můžou vykukovat). Nezapomeneme osolit a zakryté vaříme bez míchání 1 hodinu (1 hodinu od bodu varu).

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 23.02.07 vloženo
  • 9927x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Tento recept si přinesl ze své rodiny můj manžel. Dělávala to prý jeho babička i maminka a teď to vaří u nás doma on, takže následující recept je jen odkoukaný od něj:-).
  • menší hlávka bílého zelí
  • náplň:
  • cca 500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
  • 1-2 hrsti spařené syrové rýže (manžel ji tam sype od oka, takže nevim kolik přesně jí tam dává, ale jak pravil klasik : "Přiměřeně, přiměřeně":-))
  • vejce
  • sůl, pepř
  • rajčatový protlak

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné zelné listy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
leena66
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné zelné listy

Jak jsem to tak psala, tak jsem na to dostala chuť:-)), asi budu muset doma nadhodit, jestli by je manžel neuvařil:-). Ne že bych to sama nedokázala, ale je to jeho specialita, tak se mu do toho nehrabu:-).

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné zelné listy,

jé, ty u nás už dloho nebyly! Taky děláme jak píše Leena, ale mícháme jen „cukáním“ kastrolu nad sporákem. Někdy zkusím s kořením jako jandule ;o)

 
Labužník jandule02
1008 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné zelné listy

Hmmm, golubce. Mé oblíbené jídlo, akorát do rajského protlaku ještě zakvedlám zakysanou smetanu, přisladím, přisolím a dávám koření – celý pepř, bobkový list a nové koření. Pak dusím raději v troubě, nebo v pomalém hrnci kvůli připalování.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

dnes | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
TOPlist