Recept Plněné žampiony

aneb plněné žampiony 4

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné žampiony

Postup

žampiony oloupat a vykrájet opatrně nohy a ty hnědý žebra( hnědý vyhodit, nohy nechat). z masa, na jemno nakrájené cibule, vejce, sýra, česneku a koření udělat těsto jako na karbanátky( pokud je řídké-zahustit strouhankou ) a přidat na jemno nakrájené nohy z žampionů. touto směsí plnit klobouky žampionů a dát na máslem vymaštěnej plech masovou směsí nahoru. na každej kousek položit kousek másla a ve vyhřáté troubě na 200 C péct cca 35–40 min. pokud se štáva připejká, podlít trochu vodou a to se stane většinou.

ze zbytku masové směsi udělat kuličky asi tak jako vlašáky, obalit ve strouhance, osmažit na oleji a studené dát tak na tři týdny do láku od okurek do ledničky.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 21.03.06 vloženo
  • 59722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/4

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 kg větších žampionů
  • 300 g mletého masa-jakéhokoliv
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 15 dkg strouhaného eidamu
  • 5 stroužků česneku
  • po 1 lžičce: paprika sladká, pálivá, kari, majoránka, gril.koření, koření na ryby
  • sůl, pepř, strouhanka, máslo

Doporučená příloha

  • k žampionům bramborová kaše a ke koulím z láku vyprošťovací pivo

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jindron
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

Padro, předpokládám, že bych tvou verbální češtinu jěště snesl. Pokud se dostane psaná na stránky, je to hrůza.

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

Padro, tak ty koule – to je paráda, plněné žampiony u nás jím jenom já a tak se s nimi nebudu zdržovat a použiji jen „zbytkový“ krok z Tvého receptu......

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

Po výkendovém ježdění po krásách Jižních čech, kdy jsme se stravovali po restauracích (m.j.bezvadných), jsem dneska udělala plněné žampiony. Ź anglické slaniny+2 stroužky česneku+1 malá cibulka+kousek strouhaného eidamu+kousek strouhané nivy+pažitky, jsem udělala směs, kterou jsem smíchala a malou lžičkou plnila hlavičky a ty obalila v trojobalu a do strouhanky jsem použila také strouhaný eidam 1/2 na 1/2 a usmažila. Opravdu jsme si moc pochutnali. Jana

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

Já tyhle plněné žampiony dělám také, vykrajuji jenom nohy, žebra nechám, celé to pak obalím v trojobalu a smažím ve friťáku… je to moc dobré a nikdy jsme nepostřehli, že by tam nějaké blátíčko bylo…

 
padro
23 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

protože se z nich stane pečením bláto, ale jestli chceš, klidně je použij. já je prostě vyhazuju.

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: plněné žampiony

Padro, jen maly dotaz – proc vyhazovat hneda zebra? Vzdyt jsou krasne vonava a krehka?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
TOPlist