Recept Plněné papriky základní

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné papriky základní

Postup

Z paprik neřízneme vršky, od­straníme semena a žebra, dobře je vypláchneme a naplníme. Na oleji zpěníme drobně nakráje­nou zeleninu a cibuli, zalijeme je trochou vody, zakápneme octem, přidáme koření, rajčato­vý protlak (kečup), naplněné papriky a dusíme je pod poklicí čtvrt hodiny.

Pak je vyjmeme, do základu přimícháme mouku roz­míchanou s trochou vody, za stálého míchání uvedeme do va­ru a přidáme zpět papriky. Dusí­me je ještě čtvrt hodiny, vyjme­me je, omáčku prolisujeme nebo koření vyjmeme a omáčku roz­mixujeme, osladíme, okyselíme a uvedeme do varu.

Prohřejeme v ní papriky a po­dáváme s rýží nebo s houskový­mi knedlíky.

Příprava nádivky:
Hous­ky nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po pro­sáknutí rozmělníme a promíchá­me s mletým masem, vejcem, strouhankou, drobně nakrájenou cibulí, pepřem a solí.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 60476x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 menších paprik
  • olej
  • kou­sek mrkve, celeru a cibule
  • ocet
  • 3 zrnka pepře
  • 1 zrnko nového koře­ní
  • 4 lžíce rajčatového protla­ku nebo 8 lžic rajčatového kečupu
  • 1 lžíce hladké mou­ky
  • cukr.

Nádivka:

  • 400 g mletého masa (vepřové a ho­vězí)
  • 2 housky
  • 1 vejce
  • strou­hanka
  • kousek cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.06.17 16:30

Do omáčky pridané 2 PL čili marmelády.
Výborné. Dnes podávané s chlebom.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 03.08.16 14:54

Papriky byly dobré, ale myslím si, že by stačila 1 houska - měl jsem 0,5 kg masa a přesto mě náplň připadala dost „buchtovitá“. Jinak ale dobrý recept.

Odkaz na uvaření

Lyduska 18.06.16 12:54

Tentokrát bola omáčka najlepšia aká sa mi kedy podarila.
Použila som do nej: 2 mrkvy, kúsok cibule, 3 stonky stonkového zeleru, 2 kolieska jalapeňo z pohára, 400 g iránskeho paradajkového pretlaku, 1 celú škoricu, korenie podľa receptu, cukor, soľ. Múkou som nezahusťovala.

Náplň do paprík pripravená z jahňacieho masa.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.07.14 18:40

S domácim kečupom. Pridané 300 g balenie krájaných paradajok, 1 mrkva, pol zeleru, pol cibule. Bez zahusťovania múkou - omáčka bola po rozmixovaní dostatočne hustá.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.04.13 21:42

Použila som jahňacie mäso. Do omáčky som dala jednu veľkú mrkvu, pol cibule, cca jednu tretinu zeleru, pol zelenej feferónky, jednu malú celú škoricu, 300 g passaty, jeden paradajkový pretlak, pomerne dosť cukru, citrónovú šťavu a 1 dl šľahačkovej smotany. Omáčku som nepasírovala. Je výborná tak ako je.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Chef 23.07.12 11:36

Zakladni chyby:
1. Ocet do rajske omacky nepatri, ochucuje se citronovou stavou
2. Mouka s vodou na zahusteni? To neumite udelat obycejnou jisku?
3. Zaliva se vzdy vyvarem ne vodou

Jinak recept usel…

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.07.12 14:52

Vynikající!
Už se hromadí papriky ze skleníku, takže bylo jasno…
Běžně dělám omáčku obyčejnou - rajskou a plním směsí masa a rýže.
proto jsem vyzkoušela tyto a uspěly na jedničku :)
Maso ksem umlela kousek vepřového a kousek hovězího (ořez). Měla jsem půl kila a dost velké papriky, takže ta osmá paprika měla smůlu: byla snězená jen tak, protože na ni nezbyla náplň… ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné papriky základní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1913 příspěvků 10.07.12 19:03

To je náhoda, dělám je hodně podobně :palec:
Ale zde mně potěšilo, že i s těmi rohlíky to bylo dobré a omáčka také se vší tou zeleninou.
Baví mně zkoušet pořád něco nového a největší radost mám, když to předčí moje očekávání, což se konkrétně zde povedlo dokonale :palec:
Je ale fakt, že protlak mám svůj, domácí… Loni byla nadúroda rajčat, tak mám ještě pár flašek domácího kečupu a pár sklenic protlaku. Sice není tak sytě rudý, jako ten koupený, ale je zaručeně bio :palec: Konzervanty nepoužívám, podle starých receptů to vydrží i bez nich až do další sklizně. Kupovaný také sem tam mám, na experimentování je to někdy lepší, kdyby se to třeba potom nezdařilo :mrgreen: Ale tady jsem se nebála: receptu jsem věřila… ;)

A dík za tu zmínku, že přidáváš do náplně smetanu. Já jen vývar, ale s tou smetanou to musí být jemnější, takže vyzkouším, ještě jednou dík za tip :kytka: A v troubě jsem je už několikrát dělala v římském hrnci a máš pravdu - jsou z trouby moc dobré :mavam:

Líbí se mi tady na Labužníkovi, že lidi pod recept připisují i svoje varianty daného pokrmu, je to inspirující do budoucna :palec:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.07.12 17:45
Plněné papriky

8 velkých paprik, 40 dkg mletého, 22 dkg rýže, kousek cibule, 1 vejce, mletý pepř, sůl, 1 dcl smetany (mléka)
Omáčka: 40 g hl. mouky, 40 g tuku, 1 cibule, pepř, sůl, cukr, 500 g rajčat(120 g protlaku)
Z cibule, tuku, mouky - světlou jíšku + rajčata, slabě osmažíme, zalijeme vodou, lepší je samozřejmě vývar, nebo alespoň „zdravý“ bujón, rozšleháme, sůl, pepř - vaříme 1/4 hod.
Rýži uvaříme do poloměkka + ostatní ingredience a plníme papriky, vložíme na pekáček, zalijeme omáčkou a pečeme příkryté 1/2 hod.
Takto je to výborné, lepší než jen vařené, nemám-li rajčata, používám šťávu, kterou si vyrábím z našich rajčat, protlak nepoužívám. To je můj recept. :P :P

Příspěvek upraven 23.07.12 v 14:45

 
Zuzka1973
1913 příspěvků 10.07.12 15:16

Domácí papriky zrajou jedna za druhou, tak jsme si konečně mohli udělat jednu z našich nejoblíbenějších dobrot :palec:
Jak už jsem psala v „uvaření“: běžně je dělám jinak, proto ze zvědavosti vyzkoušen tento recept…
A jednohlasně pochvala od všech :roll: :mrgreen:
Takže doporučuji :palec:

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní-Esme :-)

Omlouvám se, úplně jsem přehlédla Tvůj komentář směrovaný na mne.:-) To maso jsem také samozřejmě zkoušela usekat v robotu, ale to prostě není ono. Kdyby to bylo stejné jako z mlýnku, tak by se nevyráběly el. mlýnky a různé nástavce k robotům. Výborné je mleté maso ještě v robotu s noži rozkutrovat s troškou vody. Pak je velejemné…:-) A přiznám se, že už název „kondenzovaná rajská polévka“ mne trochu děsí. No já na ty hotovky z obchodu prostě nejsem.....:-))

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Ivo, v tomhle případě nestačí, protože já plněné papriky opravdu miluju, chutná - to je v tomto případě slabý odvárek :-))

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní - Dando,

když ono někdy nestačí říci, že nám prostě chutná… :))

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní-Dandulko,

já učím od devíti do dvou, pak pro mě přijede můj malý bratříček mým autem (na které jsem právě dnes měla získat řidičák - no, nevyšlo to zcela, mám v cajku jen teorii, praxe silně kulhá), pak jedeme na Vinohrady na oslavu sedmdesátin mé tety (cestou koupit dárek) a večer dorazí kamarádka na vínko dooslavit moje narozeniny… Ráda bych našla chvilku (jé, právě jsem zapomněla vyzvednout Lízinku z družiny - naštěstí jen teoreticky), nejspíš to nevyjde, ale kdybych náhodou bráchu přemluvila (když on je tak „akurátní“), tak se zastavíme.

Všem, kterých se tento vzkaz netýká (tedy velké většiny), se omlouvám, internet mi tu blbne a dělá drahoty při připojení na Můj labužník. A úúúnava a lenost…moje… Tak se nezlobte.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Boni :-)), dnes tu byla anickav s manželem, skoro si chudáci neměli kam sednout, máme rozbouraný už úplně celý byt, ale s radostí tě přivítáme v polních podmínkách :-)) Od 12h jsem doma a čekám :-) D.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Dando, papriky, které jsi vyrobila, jsou mnohem krásnější než na názorné fotce u receptu. Jak Ty to, holka, děláš?
P.S. Zítra jedu zase skoro kolem Tebe, tak asi budeš škytat :-).
Papa B.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

tedy Ivu mám ráda, ale plněné papriky prostě miluji :-))

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Ivo :-), příště zkusím se sýrem a v PH nemají chybu, nerozvařené, plné chuti, jsem ráda, že ho mám, ke všemu ji MILUJI :-))

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

a u nás ještě jinak… Papriky naplním syrovým okořeněným mletým masem a dám dusit. Do vzniklého sosíku vmíchám tavený nebo dobře rozpustný tvrdý sýr, trochu mouky, a trošku pepře. Podávám s dušenou rýží. Že papriky dělám v pomalém hrnci je jistě všem jasné. :))

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Děvčata, myslím, že mi to začíná být jasné. Já totiž plnila papriky rýží s tepelně předpřipraveným masem. Když se rýže zamíchá do syrového, pravděpodobně natáhne tekutinu z něj. Taky jsem po počátečních neúspěších rýži předvářela, jenomže to je navíc čas a další špinavý hrnek.
Ale stejně je to legrace, každý má papriky nejraděj s něčím jiným - já pro změnu s chlebem ;).
Díky všem, jdu koupit papriky.

 
Eja
3681 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Tak já ještě jinak…Okořeněným mletým masem smíchaným se syrovou rýží ( nikdy se mi nestalo, že by byla tvrdá) naplním papriky, pokud možno pálivé. V kastrole udělám máslovou jíšku, zředím studenou vodou, rozvařím, přidám valfruťáckou Passatu, přivedu do varu, osolím, opepřím, osladím, přidám trošku skořice, když nejsou papriky pálivé, tak kousek feferonky, vložím papriky a tak 3/4 hodiny dusovařím. Omáčka natáhne masovou chuť. Že já je jím s bramborem, to tady musí být každému jasné :)).

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní - mrtvolko,

rýži mírně předvařím (tak pět minut), na sádle zpěním cibulku, přidám rajský protlak a naplněné papriky (ze zbytku náplně udělám šištičky, které přidám k paprikám), podleju vodou a už ničím nezahušťuju. Dusím asi 3/4 h. K masu přidávám jen vejce, pepř, sůl a majoránku. Nejraději máme papriky s těstovinami.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

A to je dobrý nápad! Tam by to mělo jít bez problémů.

 
esmeralda
4812 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní - Ji a Mrtvolo,

zkuste to v mikrovlnce.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Ji, díky za popis. Asi to zase zkusím a budu dělat opravdu pomalu. Je to podzimní jídlo a probouzí ve mě nostaligii :).

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní - mrtvolko,

podleju, zakryju alobalem a dusím v troubě. Nijak se s tím nebabrám a rýže určitě není tvrdá. Snad jen, že to dělám pomaleji.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Ji, papriky s masem a rýží dělala moje babička. Bohužel nevím jak. Když dám syrovou rýži do paprik, mám ji vždycky tvrdou. Máš na to nějaký spoeciální trik - jako třeba, že podlíváš přímo do paprik nebo něco podobného?

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Papriky (alespoň pár jich musí být pálivých, jinak mám pocit, že to není ono) naplním mletým vepřovým pleckem - se smaženou cibulkou a syrovou, opranou rýží. Kořením jen solí a pepřem. Naskládám do pekáčku, trochu podleju vodou a upeču. Jíme buď v rajské s knedlíkem a nebo holé, s bramborama.

 
esmeralda
4812 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní - Teo,

jak říkáš, na plněné pariky má každý svůj recept.
Před lety jsem dokonce objevila kondenzovanou rajskou polévku která chutná přesně jako rajská omáčka co se vařila u nás doma. Jenom do ní přihodím bobkový list.
Maso melu málokdy (asi věřím řezníkům víc než ty), ale když už musím, „melu“ ho v sekacím robotu. Ten je umytý raz dva a navíc si můžeš zvolit hrubost namletého masa bez výměny disků.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

foto

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Na klasické papriky s rajskou má každý svůj recept, to řešit nebudu:-)…Ale nerada kupuji mleté maso, nevím, co tam semleli:-( a mlet doma se mi většinou nechce, kdo má pak umývat ten mlýnek:-))…Zkusila jsem jednou místo masa použít pohanku (podle návodu, nebo krátce spařit a strčit pod peřinu na půl hodinky),vajíčko, strouhanka, petrželka, cibulka, třeba libeček, saturejka, sůl, pepř, případně hrst parmazánu a světe div, ujalo se to a bylo přijato do jídelního repertoáru.:-)) Tak to jen na okraj…máme dnes k obědu:-)) Pěknou neděli.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Plněné papriky základní

Dávám i bobkový list a feferonku :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist