Recept Platýs na slanině

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Platýs na slanině

Postup

1. Platýse omyjeme studenou vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme citronovou šťávou.

2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a vyjmeme. Rybu osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a ve vypečeném tuku pečeme po každé straně 6-8 minut. Přitom občas potřeseme pánví, aby se filety nepřipekly. Rybu opatrně vyjmeme a udržujeme teplou.

3. Kostičky slaniny opět vrátíme do pánve a rozehřejeme. Spolu s vypečenou šťávou dáme na platýse. Petrželku omyjeme a otrháme lístky. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a rozčtvrtíme. Rybu upravíme na talíře s citronem a petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 22.05.03 vloženo
  • 9545x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal, 64 g bílkovin, 30 g tuků, 10 g sacharidů
  • 4 kuchyňsky připravení platýsi (asi po 400 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • 150 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 40 g mouky
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 citron

Doporučená příloha

  • Můžeme podávat s bramborovým okurkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.05.14 19:06

Mě to neoslovilo. Přijde mi, že platýs chutná vždycky stejně, ať ho upravíte jakkoliv. Prostě ryba bez zvláštní chuti posypaná slaninou.

Odkaz na uvaření

danda 05.07.11 22:34

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Platýs na slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
950 příspěvků 19.01.16 22:13

@casino to je zajímavé, že pro miminka a nedivím se.

Na pánvi i peču, proč ne? Ale nikdy nesleduju čas, spíš jen to, co je na pánvi, takže mi to nepřišlo dlouho, pokud je celý okůžovaný :-) nebo spíš jsem to brala podle pstruha :think: Filátka by byla na kaši, to je fakt, těm dávám tak 2min :-)

Jo, platýz, mořský jazyk a kambala… divila jsem se, že van Thomasovi nechutnalo, ale záleží na kvalitě, mražený nestojí za nic moc :-)

Včera nebo kdy jsem viděla Sapík vs Babica a ten první vařil morkové kosti a asi hovězí žebro a k tomu pažitkovou omáčku se smetanou a kapary…, doufám, že platýs nebude ani moje poslední maso :mavam:

Příspěvek upraven 19.01.16 v 22:14

 
casino
4377 příspěvků 19.01.16 21:44

@daduuja
Totok byl náhodný rcp a protože platýz patří k mým nejoblíbenějším, tak jsem klikl…
(v It. je to první masíííčko co se dává miminkám… Doufám, že to nebude moje poslední maso co zvládnu) :mrgreen:
pečeme nebo smažíme? Ale to je prkotina…
Zaujal mě ten čas!!! Když dělám platýza na pánvi vcelku, tak do 10 minut a to už musí být macek. V postupu pepicek mluví o filetách 8o a to už by ten čas měl být úúúplně někde jinde :mavam:

 
daduuja
950 příspěvků 19.01.16 11:45

@casino co je šotkovského v té červené větě?

(ta fotka je hrozná) a nemůžu si vzpomenout na tu přílohu, jen si pamatuju, že to bylo docela dobré :-)

Příspěvek upraven 19.01.16 v 11:47

 
casino
4377 příspěvků 18.01.16 10:08
Pomalu začínám dávat za pravdu kolegyni v tom

…že tu má pepicek často zmršené recepty (takto by to :di: samozřejmě neřekla)
Tady mu nějaký pytrísek zašotkoval hnedle 2× v jedné větě:
pečeme po každé straně 6-8 minut.
No, čertví…, třeba pouze nesnášel tuto rybku udělanou jako pro kojence… :cert: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.01.16 v 10:17

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Platýs na slanině

vynikající , díky pepicku :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist