Recept Pizza tyrolského myslivce

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tento recept vypadá zdánlivě jednoduše, ale hlavním úkolem je nejančit se solí, kořením a jinými chuťově výraznými surovinami. Žádná ze součástí pokrmu nesmí převládat, naopak chutě se musí jemně a harmonicky prolínat a doplňovat. Proto toto jídlo doporučuji spíše zkušenějším kuchtíkům. -------
Na hrudce másla opečeme naklepnuté srnčí (nebo jiné) medailonky. Opečené maso odložíme do tepla.
Maso nemusíme předem marinovat, solit ani pepřit, maximálně je den předem potřeme olejem a necháme v chladu.

Na stejnou pánev přilejeme trošku oleje a z bramborákového těsta (pozor na česnek, sůl, majoránku a pepř – jenom tak kadla, kadla) usmažíme 6 malých placek.

Pekáč nebo plech oolejujeme, plácneme doň medailonky a bramborákové pizzy, které jsme něčím obložili (viz ingredience a vlastní fantazie). Na medailonky položíme plátky citronu a snítky rozmarýny. V peci vše necháme dojet.

Na hrudce másla osmažíme nasekanou cibulku, zajíškujeme moukou, zastříkneme Worcester sauce, panákem červeného dezertního vína, opepříme, osolíme, orajčatujeme a případně doředíme vývarem. Krátce povaříme (10-15 min.). Omáčku PL přepasírujeme přes jemné síto. Posypeme petrželovou natí.

Na talíře umístíme bramboráčkové pizzy a přidáme medailonkovou přílohu, kterou lehce zalijeme omáčkou. Dozdobíme libovolnou zeleninou. Vše dosolujeme a dopepřujeme až na stole.

Před konzumací si vezmeme nějaký prášek na uklidnění – a pak se do toho pustíme!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 3673x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Pizza:
  • bramborákové těsto na 6 malých bramboráčků
  • něco na to (plátky rajčat, žampionů, paprik, uzeniny, kaparátka, strouhaný sýr, prostě co máme rádi...).
  • Omáčka:
  • 1 hrudka másla
  • 1/2 PL hladké mouky
  • 1 PL nasekaných hub
  • 1 malé rajče
  • worcester sauce
  • 1 PL rozsekané cibule
  • 1-2 dl zeleninového vývaru
  • 0,5-1 dl červeného dezertního vína
  • drcený barevný pepř
  • sůl
  • nasekaná petrželová nať.
  • Obloha:
  • olivový olej
  • ždibec soli a bílého pepře
  • 6 medailonků z mladšího srnčího cemru nebo kýty (můžeme použít i kančí, jehněčí, mladé hovězí nebo telecí)
  • 1 citron
  • několik snítek rozmarýny.

Doporučená příloha

  • Pinot Noir

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pizza tyrolského myslivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
folpy
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

…tohle vypada dost dobre.....brzo dostanes rad zlate varecky…

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

OK, domluveno. Zrovna včil má ale Pupek tak nacpanej pupek, že sotva dosáhne na Enter. Napiš, kdy dojedeš, vyber si něco z mýho alchymystickýho atlasu, já podpálím kuchyň – a jdem do toho! ;o)

 
blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

Víš co Pupku, už mě to nebaví číst, ty tvoje recepty…normálně napiš kdy to budeš vařit a připíchni k tomu jízdní řád :-)))), já oběhnu kámoše a dorazím s domácí švestkovú a bude :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist