Recept Pizza tyrolského myslivce

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tento recept vypadá zdánlivě jednoduše, ale hlavním úkolem je nejančit se solí, kořením a jinými chuťově výraznými surovinami. Žádná ze součástí pokrmu nesmí převládat, naopak chutě se musí jemně a harmonicky prolínat a doplňovat. Proto toto jídlo doporučuji spíše zkušenějším kuchtíkům. -------
Na hrudce másla opečeme naklepnuté srnčí (nebo jiné) medailonky. Opečené maso odložíme do tepla.
Maso nemusíme předem marinovat, solit ani pepřit, maximálně je den předem potřeme olejem a necháme v chladu.

Na stejnou pánev přilejeme trošku oleje a z bramborákového těsta (pozor na česnek, sůl, majoránku a pepř – jenom tak kadla, kadla) usmažíme 6 malých placek.

Pekáč nebo plech oolejujeme, plácneme doň medailonky a bramborákové pizzy, které jsme něčím obložili (viz ingredience a vlastní fantazie). Na medailonky položíme plátky citronu a snítky rozmarýny. V peci vše necháme dojet.

Na hrudce másla osmažíme nasekanou cibulku, zajíškujeme moukou, zastříkneme Worcester sauce, panákem červeného dezertního vína, opepříme, osolíme, orajčatujeme a případně doředíme vývarem. Krátce povaříme (10-15 min.). Omáčku PL přepasírujeme přes jemné síto. Posypeme petrželovou natí.

Na talíře umístíme bramboráčkové pizzy a přidáme medailonkovou přílohu, kterou lehce zalijeme omáčkou. Dozdobíme libovolnou zeleninou. Vše dosolujeme a dopepřujeme až na stole.

Před konzumací si vezmeme nějaký prášek na uklidnění – a pak se do toho pustíme!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 3763x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Pizza:
  • bramborákové těsto na 6 malých bramboráčků
  • něco na to (plátky rajčat, žampionů, paprik, uzeniny, kaparátka, strouhaný sýr, prostě co máme rádi...).
  • Omáčka:
  • 1 hrudka másla
  • 1/2 PL hladké mouky
  • 1 PL nasekaných hub
  • 1 malé rajče
  • worcester sauce
  • 1 PL rozsekané cibule
  • 1-2 dl zeleninového vývaru
  • 0,5-1 dl červeného dezertního vína
  • drcený barevný pepř
  • sůl
  • nasekaná petrželová nať.
  • Obloha:
  • olivový olej
  • ždibec soli a bílého pepře
  • 6 medailonků z mladšího srnčího cemru nebo kýty (můžeme použít i kančí, jehněčí, mladé hovězí nebo telecí)
  • 1 citron
  • několik snítek rozmarýny.

Doporučená příloha

  • Pinot Noir

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pizza tyrolského myslivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
folpy
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

…tohle vypada dost dobre.....brzo dostanes rad zlate varecky…

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

OK, domluveno. Zrovna včil má ale Pupek tak nacpanej pupek, že sotva dosáhne na Enter. Napiš, kdy dojedeš, vyber si něco z mýho alchymystickýho atlasu, já podpálím kuchyň – a jdem do toho! ;o)

 
blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pizza tyrolského myslivce

Víš co Pupku, už mě to nebaví číst, ty tvoje recepty…normálně napiš kdy to budeš vařit a připíchni k tomu jízdní řád :-)))), já oběhnu kámoše a dorazím s domácí švestkovú a bude :-))

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist