Recept Pivní bůček pečený na zelí

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme bůček v „pepínově“ hrnci (15 min), následně vykostíme a stáhneme kůži.
Po vychladnutí nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme česnekem a opaprikujeme z obou stran.
Na slanině zesklovatíme cibulku, rozvaříme na kousky nakrájené a oloupané jablko a přidáme kysané zelí, které mírně podusíme (20 min). Nakrajíme klobásku na kolečka a vmícháme do zelí
Zelí rozprostřeme na dno zapékací misky a jemně posypeme majoránkou. Na zelí naklademe plátky bůčku.
Dáme péct na cca 60 minut (nejprve zakryto). Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu a průběžně podléváme pivem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 06.11.10 vloženo
  • 15894x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5-2 hodiny

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg bůček
  • 10 dkg uzené slaniny
  • 1x pikantní klobáska
  • 1 jablko
  • palička česneku
  • 3 cibule
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1/3 piva (nejlépe pivo typu weissbier - Primátor apod.)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • sladká paprika

Doporučená příloha

  • knedlík

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 19.04.11 17:07

Odkaz na uvaření

wydra 06.11.10 13:51

moje peceni na zelí

Diskuse k receptu Pivní bůček pečený na zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek  19.04.11 22:45

Děkuju Babi. :-D

 
babi
6355 příspěvků 19.04.11 22:44

Drobecku, toto je naprosto mimo misu, ale ja, po 43 letech v Severoamericku, Te za Tvuj vyrok miluju (tedy obrazne receno 8-o )…
Co se tyce receptu :?: mohu jenom pochvalit s umyslem co nevidet jej uskutecnit :-)

 
Drobek  19.04.11 22:15

Fuj to jsem se lek. Já už se bál, že se jako wydra živíš jen samým strašně zdravým jídlem. A zajímavé je, že tady platí nepřímá úměra: čím je to zdravější, tím je to hnusnější. A naopak. :lol:
Případným puritánům a mravovědcům se omlouvám za slovo hnusnější, po dvaceti šesti letech v Americku mi nějak řídne český spisovný a politicky korektní slovník. 8-)

 
wydra  19.04.11 17:04

V sobotu přijdou na řadu zas uzené oháňky a uzené koleno na zelí a černém pivu. Příloha špekové, houskové knedlíky (koule) a plzeňská 12° .

Veselé Velikonoce mohou začít ! :potlesk:

 
Drobek  09.11.10 16:01

Hradochu a tak to jo, já už měl strach, že tu dobrotu vyhazuješ. :roll: V Americku trpím jak zvíře, protože tu bůček nedostanu ať s kůží nebo bez. Ze všeho se dělá bacon, doma je to uzený bůček (přibližně).

 
hradoch
6 příspěvků 09.11.10 09:10

Drobku tu kůži stahuji, protože ji děti nemají rády, ale dávám ji péct bokem pro sebe :-)
Wydro – majoránku zkus krásně to provoní..a co se týká předvaření má to několik důvodů – zkrácení doby pečení, zbavení se trochy tuku z masa, ale asi ten nejdůležitější je, že získáš prima vývar na další použití. :wink:

 
Drobek  06.11.10 17:38

Copak to, tomu povaření bych rozuměl, konečně moravské brabce podle Buntera se začínají zcela zalité vodou, ta se pak nechá odpařit, viz blog Buntera, nebo články v kuchařce, link je dole. Mexické Carnitas je dost podobné a taky se nejdřív vaří a pak dopéká.
Spíš je mi líto té stažené a nesnězené kůže, která umí být tak křupavá :-P

 
wydra  06.11.10 13:51

moje peceni na zelí

 
wydra  06.11.10 13:51

černým ! pivem … uzasne! Jen ta majoranka na zeli, to si predstavit nejak nedovedu. A proc ten bucek nejdriv varit, kdyz pri peceni na zeli pusti tu vynikajici stavu do toho zeli ? Pecu tak ledacos a je to superlahudka, mas pravdu!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s...
TOPlist