Recept Pivní bůček pečený na zelí

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme bůček v „pepínově“ hrnci (15 min), následně vykostíme a stáhneme kůži.
Po vychladnutí nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme česnekem a opaprikujeme z obou stran.
Na slanině zesklovatíme cibulku, rozvaříme na kousky nakrájené a oloupané jablko a přidáme kysané zelí, které mírně podusíme (20 min). Nakrajíme klobásku na kolečka a vmícháme do zelí
Zelí rozprostřeme na dno zapékací misky a jemně posypeme majoránkou. Na zelí naklademe plátky bůčku.
Dáme péct na cca 60 minut (nejprve zakryto). Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu a průběžně podléváme pivem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 06.11.10 vloženo
  • 15661x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5-2 hodiny

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg bůček
  • 10 dkg uzené slaniny
  • 1x pikantní klobáska
  • 1 jablko
  • palička česneku
  • 3 cibule
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1/3 piva (nejlépe pivo typu weissbier - Primátor apod.)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • sladká paprika

Doporučená příloha

  • knedlík

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 19.04.11 17:07

Odkaz na uvaření

wydra 06.11.10 13:51

moje peceni na zelí

Diskuse k receptu Pivní bůček pečený na zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek  19.04.11 22:45

Děkuju Babi. :-D

 
babi
6337 příspěvků 19.04.11 22:44

Drobecku, toto je naprosto mimo misu, ale ja, po 43 letech v Severoamericku, Te za Tvuj vyrok miluju (tedy obrazne receno 8-o )…
Co se tyce receptu :?: mohu jenom pochvalit s umyslem co nevidet jej uskutecnit :-)

 
Drobek  19.04.11 22:15

Fuj to jsem se lek. Já už se bál, že se jako wydra živíš jen samým strašně zdravým jídlem. A zajímavé je, že tady platí nepřímá úměra: čím je to zdravější, tím je to hnusnější. A naopak. :lol:
Případným puritánům a mravovědcům se omlouvám za slovo hnusnější, po dvaceti šesti letech v Americku mi nějak řídne český spisovný a politicky korektní slovník. 8-)

 
wydra  19.04.11 17:04

V sobotu přijdou na řadu zas uzené oháňky a uzené koleno na zelí a černém pivu. Příloha špekové, houskové knedlíky (koule) a plzeňská 12° .

Veselé Velikonoce mohou začít ! :potlesk:

 
Drobek  09.11.10 16:01

Hradochu a tak to jo, já už měl strach, že tu dobrotu vyhazuješ. :roll: V Americku trpím jak zvíře, protože tu bůček nedostanu ať s kůží nebo bez. Ze všeho se dělá bacon, doma je to uzený bůček (přibližně).

 
hradoch
6 příspěvků 09.11.10 09:10

Drobku tu kůži stahuji, protože ji děti nemají rády, ale dávám ji péct bokem pro sebe :-)
Wydro – majoránku zkus krásně to provoní..a co se týká předvaření má to několik důvodů – zkrácení doby pečení, zbavení se trochy tuku z masa, ale asi ten nejdůležitější je, že získáš prima vývar na další použití. :wink:

 
Drobek  06.11.10 17:38

Copak to, tomu povaření bych rozuměl, konečně moravské brabce podle Buntera se začínají zcela zalité vodou, ta se pak nechá odpařit, viz blog Buntera, nebo články v kuchařce, link je dole. Mexické Carnitas je dost podobné a taky se nejdřív vaří a pak dopéká.
Spíš je mi líto té stažené a nesnězené kůže, která umí být tak křupavá :-P

 
wydra  06.11.10 13:51

moje peceni na zelí

 
wydra  06.11.10 13:51

černým ! pivem … uzasne! Jen ta majoranka na zeli, to si predstavit nejak nedovedu. A proc ten bucek nejdriv varit, kdyz pri peceni na zeli pusti tu vynikajici stavu do toho zeli ? Pecu tak ledacos a je to superlahudka, mas pravdu!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Cuketové placky Cuketové placky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky -...
TOPlist