Recept Pissaladiere - výborný pikantní koláč

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pissaladiere - výborný pikantní koláč

Postup

Nasypat, nebo rozdrobit kvasnice na 1/2 hrnku vlažného mléka s cukrem a nechat je po 10min. vzejít. Přimíchat do nich ostatní ingredience a vypracovat v těsto tak dlouho, až není lepivé, ale je hladké a pružné. Je-li nutné, přidat více mouky.

Přikrýt těsto navlhčenou utěrkou a nechat ho na teplém místě vykynout. Po 1 hodině nebo 1 1/2 hodině zplasknout těsto pomocí pěsti. Vytvarovat těsto do velkého plechu s nízkým okrajem.

Předehřát troubu na 220°C.

Stejnoměrně rozetřít cibuli na těsto. Nahoru poskládat diagonálně řady ančoviček s odstupem jejich délky a pak napříč poskládat další řady tak, aby společně tvořily tvar mřížky. Doprostřed kosodelníků položit půlku olivy.

P.S. Podle Elizabeth Manville, Executive Chef kanadského velvyslanectví v Římě, dříve kanadského generálního konzulátu v New Yorku.

Nechat opět trochu nakynou při pokojové teplotě asi 10min. a potom upéct Pissaladiere po 30min., až je těsto nepřikryté cibulí stejnoměrně hnědé.

Nádivka:
Nakrájet cibuli na tenké plátky a pomalu ji smažit na těžké pánvi, na středním ohni na oleji s bobkovým listem a tymiánem do měkka. Vyjmout bobkový list a tymián. .............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­..
Provencalsky kolac, ktery dostal sve jmeno podle pissala=rybi pasty z ancovicek.

P.S. Podle Elizabeth Manville, Executive Chef kanadského velvyslanectví v Římě.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.06.03 vloženo
  • 5623x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 3/4 hrnku nebělené bílé mouky
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 25g čerstvých kvasnic, nebo 1 sáček sušených
  • 1 3/4 hrnku mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Nádivka a obložení:
  • 900g cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 12 ančoviček, rozpůlených podélce
  • 12 Nicoise oliv, rozpůlených

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pissaladiere - výborný pikantní koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Vasili
26 příspěvků 09.01.17 19:05
Pissaladiere

Výborný slaný koláč. Jedli jsme jej poprvé před lety v Provanci a mohli se po něm utlouct. Doma jsme pak dlouho sháněli recept, až se podařilo. Miluji sardelky a v této kombinaci to nemá chybu!

 
babi
6360 příspěvků 07.10.10 01:11

Kolac mam ve velke oblibe a vyborne se hodi ke sklenicce vina, nebo piva pro pohosteni…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist