Recept Píniové polmesiačiky (Petits gâteaux aux pignons)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Píniové polmesiačiky (Petits gâteaux aux pignons)

Úvod

z knihy Provence škola provensálske kuchyně.

Ostal Vám bielok a pusiniek už máte viac než dosť?
Alebo obmena makroniek.

Postup

Cukrový sirup: do malého hrnca alebo rajnice so silným dnom dáme 25g cukru s 2 polievkovými lyžicami vody. Zahrievame na miernom ohni, až kým sa cukor nerozpustí. Varíme 2 minúty a odložíme nabok. (Ak sa pozabudnete sirup bude príliš hustý)

Cesto: v mise zmiešame preosiatu múku, mleté mandle, zvyšný cukor a nakoniec pridáme bielok.

Aby sa nám polmesiačiky lepšie vytvarovali, môžeme cesto na chvíľu odložiť do mrazničky alebo chladničky.

Rúru zapneme na 200°C.

Pekáč vyložíme papierom na pečenie, ktorý zľahka potreme maslom alebo olejom.

Do jedne misky si rozšľaháme vajce a do druhej nasypeme píniové semiačka.

Cesto rozdelíme na 16 dielov. Rukami vytvarujeme polmesiac. Namočíme ho do vajíčka a obalíme v píniových semiačkach.

Pečieme 8 - 10 minút do zlatista.

Necháme pár minút vychladnúť a ešte teplé polmesiačiky potrieme cukrovým sirupom.

Pred uložením do krabice, necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť :o)

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky



Nahlásit recept

  • 04.07.10 vloženo
  • 2203x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minút

Ingredience

  • 125g cukru krupice (môže byť aj menej)
  • 2PL vody
  • 25g hladkej múky
  • 75g mletých mandlí
  • 1 bielok
  • 1čl masla alebo oleja na potretie plechu
  • 1 vajce
  • 50g až 100g píniových semiačok
  • Z tohto množstva nám vyjde na jeden plech 16 polmesiačikov.

Doporučená příloha

  • Káva, čaj, sladšie vínko či likér

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Píniové polmesiačiky (Petits gâteaux aux pignons)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist