Recept Pikantní voňavá kachní prsa

(Hodnoceno 4x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní voňavá kachní prsa

Postup

Kachní prsa vykostíme, takže získáme dva špalíčky masa – kůži nestahujeme !
Z ostatních ingrediencí uděláme marinádu ( poměr přísad dle chuti, já to nikdy neodměřuji, takže množství je hrubě orientační) a maso necháme v marinádě odležet do druhého dne.
Pečeme přikryté doměkka, seškrábáváme přípečky a dle potřeby podléváme horkou vodou. Před dopečením odkryjeme, aby se kůžička opekla.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu podle potřeby zředíme nebo naopak zredukujeme.
Maso nakrájíme na tenoučké plátky a podáváme přelité šťávou.

Recept je z kategorií: Kachna



Nahlásit recept

  • 30.10.05 vloženo
  • 48763x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kachní prsa
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 ČL medu
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • čerstvě mletá směs barevných pepřů
  • mleté sušené chilli papričky dle chuti
  • sůl.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 01.07.13 15:45

Výborné. Určite budem opakovať.

Uvaření se již líbí 9 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.12.12 14:44

Super… :)

Uvaření se již líbí 9 labužníkům
Odkaz na uvaření

Sylvinecka 23.12.12 09:57

Opravdu vynikající!

Odkaz na uvaření

Mlsal 19.09.12 14:24

To fakt nemá chybu

Odkaz na uvaření

Jari 25.06.11 16:29

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní voňavá kachní prsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Echinopsis
4 příspěvky 04.04.13 22:36
Díky za receptík

Opravdu vynikající, mimořádně celá rodina vypucovala talíře.

 
Zuzka1973
1226 příspěvků 23.12.12 19:57

Díky za vytažení receptu, hned ukládám…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zmrzlina s vlašskými ořechy

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist