Recept Pikantní pečený bažant

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta osolíme navrch i uvnitř. Stroužek rozetřeného česneku smícháme se lžící sekané petrželky a pepřem a bažanta zevnitř vymažeme, zbytek česneku v něm ponecháme, přidáme 1 hřebíček a
1 bobkový list. Prsíčka obložíme 40 g na plátky nakrájené slaniny a ovážeme režnou nití.

Na pekáči osmahneme na 20 g másla, 20 g krájené cibule a 100 g na plátky nakrájených hub. Podlijeme 1 dl bilého vína a 1 dl vývaru z masa a pečeme za stálého přelévání vypečenou šťávou.

Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu odpaříme a dochutíme lžící rybízového rosolu, eventuálně solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží a kompotem

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 7114x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 40 g slaniny
  • 20 g másla
  • 100 g žampionů, nebo jiných hub (mohou být i sušené)
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 cibule
  • česnek
  • petrželová nať
  • hřebíček
  • bobkový list
  • PL rybízové zavařeniny
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní pečený bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní pečený bažant

Tak upečeno, snědeno. Dostala jsem pochvalu, tak ji posílám dál. Opravdu labůžo!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist