Recept Pikantní kuskus s chorizem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní kuskus s chorizem

Postup

Kuskus připravíme v hovězím vývaru (řídíme se návodem na obalu).
Do rozehřáté pánve cákneme olivový olej a dohněda na něm opečeme kolečka choriza. Klobásu vyjmeme, na výpeku orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a podrcený česnek, zasypeme paprikou (opatrně, aby nezhořkla) a zalijeme malým množstvím vývaru. Vrátíme chorizo, zredukujeme tekutinu, přidáme hotový kuskus, scezená zrnka kukuřice, přisolíme a opepříme.

Servírujeme sypané čerstvou sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 21.04.07 vloženo
  • 7253x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kuskusu
  • 200 g choriza (možno použít i jinou ostrou paprikovou klobásu)
  • 1 cibule
  • 1 malá konzerva sterilovaných kukuřičných zrnek
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • olivový olej
  • hovězí vývar
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá posekaná petrželka na posypání

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, dobrá je kombinace se sýrem balkánského typu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

misssanka 28.07.15 17:05

Připraveno podle receptu, jen místo kukuřice použita konzervovaná cizrna. Výborná rychlovka!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní kuskus s chorizem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem - Muchacho

ano, kuskus patří do severní Afriky, ale z historie víme, že Arabové několik století okupovali Španělsko. Svými výpady se dostali docela dost až na sever Španělska, ale pak je zase křesťané zatlačovali zpět. Během těch století se kultura arabská a křesťanská mísila, vznikl z toho dokonce i směr - múdecharský (psáno česky). Nedivila bych se, kdyby se takto pomíchali i kuchyně. Viz tento báječný recept.
Já přidávám ještě na malé kousky nakrájenou rajčatovou dužinu (z čerstvých rajčat!!!) a někdy jsem natolik troufalá, že si tam zamíchám i nějaké zelené listí - nejl. nyní všude prodávané pekingské zelí (podobá se španělskému „salátu“ lechuga - čti lečuga) anebo ledový salát. A místo kukuřice se dá použít právě cizrna nebo vařená čočka anebo fazole.
Rozhodně ale platí, že je to suprové jídlo a zatím jsem se nesetkala s tím, že by někomu nechutnalo.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem-Muchacho,

vždyť nemusíme být tak ortodoxní, hlavně že nám chutná…:-)))

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem, Muchacho

To je kuskus počesku…

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem

typicky arabské jídlo kuskus a chorizo z vepřového masa mi nějak neladí.
Dělají se ale v arabských zemích severní Afriky malé pikantní klobásky " mergesy ". grilují se, tyto by mohly být v tomto jídle. "mergesy " jsou snad ze skopového masa. a jsou grilované výborné.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem

Bona není zač, chtěla bych to jednou vyzkoušet. Až nastane čas, pak určitě i nafotím.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem

tak mi to nedalo a zabrouzdala jsem na stránkách Apetitu… :-). Je tam skutečně podobný recept, s tím rozdílem, že jeho hlavní složku tvoří cizrna. Ale i ten by stál za vyzkoušení…
Bedli, díky za poučný příspěvek.
Příjemnou neděli všem Bona

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem

Děvčata …tady je počteníčko

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem-Papajo,

ještě řekni, že tam jsou stejné ingredience a začnu pátrat po tom, která z mých kamarádek to „vynesla“ z mé kuchyně! Já jsem tenhle pokrm připravovala prvně,když jsem objevila Chorizo…a to už pár let bude…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem-Handulo,

Corizo jsou (snad) španělské klobásky, které obsahují asi 90% libového vepřového masa a vyznačují se specifickým způsobem výroby, založené na sušení. Ale možná to někdo z labužníků upřesní…
Já vím hlavně to, že jsou hrozně dobré a jsou k dostání například v supermarketech, většinou balené.
 Bona

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem

Že by loňský Apetit? Nedávno mi to prošlo rukou........ :-))))
 P.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní kuskus s chorizem, Bono

Tak slovo - chorizem - slyším poprvé. Ale na klobásku slyším dobře…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist