Recept Pikantní bůček

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Asi kilogramový bůček, radši nižší a podlouhlý, uvaříme ho v papiňáku tak aby byl měkký, ale držel pohromadě. Do vody přidáme kromě masa, sůl 12 stroužků česneku, 5 celých pepřů, 5 bobkových listů.

Doměkka uvařený bůček vykostíme a ještě zahorka ho potřeme ze všech stran pastou připravenou z 15 stroužků česneku, utřeného s trochou soli, jedné lžičky pepře, jedné lžičky kari, jedné lžičky papriky, jedné lžičky koření na grilování, několika kapek tabasca nebo špetky chilli a pár kapek worcestru. Potřený bůček ihned zavineme do alobalu a po vychladnutí uložíme do ledničky a necháme alespoň 5-6 dnů uležet. Podáváme nakrájené na plátky.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso



Nahlásit recept

  • 11220x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod/7dnĂ­

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1kg vepřového bůčku
  • 15 stroužků česneku
  • 5 celých pepřů
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • špetka chilli
  • několik kapek tabasca
  • několik kapek worcesteru

Doporučená příloha

  • Měkký chlebík a vychlazená dvanáctka :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist