Recept Pikantní bůček

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Asi kilogramový bůček, radši nižší a podlouhlý, uvaříme ho v papiňáku tak aby byl měkký, ale držel pohromadě. Do vody přidáme kromě masa, sůl 12 stroužků česneku, 5 celých pepřů, 5 bobkových listů.

Doměkka uvařený bůček vykostíme a ještě zahorka ho potřeme ze všech stran pastou připravenou z 15 stroužků česneku, utřeného s trochou soli, jedné lžičky pepře, jedné lžičky kari, jedné lžičky papriky, jedné lžičky koření na grilování, několika kapek tabasca nebo špetky chilli a pár kapek worcestru. Potřený bůček ihned zavineme do alobalu a po vychladnutí uložíme do ledničky a necháme alespoň 5-6 dnů uležet. Podáváme nakrájené na plátky.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso



Nahlásit recept

  • 11579x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod/7dnĂ­

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1kg vepřového bůčku
  • 15 stroužků česneku
  • 5 celých pepřů
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • špetka chilli
  • několik kapek tabasca
  • několik kapek worcesteru

Doporučená příloha

  • Měkký chlebík a vychlazená dvanáctka :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist