Recept Pestrý velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ovoce a ořechy namočíme do rumu nejlépe přes noc, nejméně na 2 hodiny. Žloutky, cukr, citrónovou šťávu ušlehámem do pěny. 1 dl mouky odebereme z celkového množství a promícháme s nabobtnaným ovocem. Do utřené hmoty vmícháme 4 dl mouky s práškem do pečiva, šlehačku, ovoce v mouce, promícháme a nakonec lehce zabalíme hustý sníh z bílků. Naplníme do vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka, uhladíme a pečeme při 180 °C asi 3/4 hodiny. Prochladlého beránka vyklopíme, můžeme polít citrónovou nebo jinou polevou, uvážeme mašličku kolem krku, místo očí nalepíme rozinky, upravíme na plochou mísu a okolo ozdobíme cukrovými vajíčky.
Poznámka: nemáme-li šlehačku, můžeme dát půl čtvrtlitrového hrnku rozehřátého másla a půl hrnku mléka.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 09.04.06 vloženo
  • 4656x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dl polohrubé mouky
  • 2,5 dl moučkového cukru
  • 250 ml šlehačky
  • 3 vejce
  • 1 a čtvrt balíčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic rumu
  • 50 g sekaného sušeného ananasu
  • 50 g sekaných sušených brusinek nebo třešní
  • 50 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce nebo kandované pomerančové kůry
  • 50 g hrubě strouhaných nebo sekaných vlašských ořechů

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pestrý velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná...
TOPlist