Recept Pestrý velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ovoce a ořechy namočíme do rumu nejlépe přes noc, nejméně na 2 hodiny. Žloutky, cukr, citrónovou šťávu ušlehámem do pěny. 1 dl mouky odebereme z celkového množství a promícháme s nabobtnaným ovocem. Do utřené hmoty vmícháme 4 dl mouky s práškem do pečiva, šlehačku, ovoce v mouce, promícháme a nakonec lehce zabalíme hustý sníh z bílků. Naplníme do vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka, uhladíme a pečeme při 180 °C asi 3/4 hodiny. Prochladlého beránka vyklopíme, můžeme polít citrónovou nebo jinou polevou, uvážeme mašličku kolem krku, místo očí nalepíme rozinky, upravíme na plochou mísu a okolo ozdobíme cukrovými vajíčky.
Poznámka: nemáme-li šlehačku, můžeme dát půl čtvrtlitrového hrnku rozehřátého másla a půl hrnku mléka.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 09.04.06 vloženo
  • 6226x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dl polohrubé mouky
  • 2,5 dl moučkového cukru
  • 250 ml šlehačky
  • 3 vejce
  • 1 a čtvrt balíčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic rumu
  • 50 g sekaného sušeného ananasu
  • 50 g sekaných sušených brusinek nebo třešní
  • 50 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce nebo kandované pomerančové kůry
  • 50 g hrubě strouhaných nebo sekaných vlašských ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pestrý velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist